Magdalena Andersson

Finansminister Magdalena Andersson.

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

  • Ekofin beslutade om klimatfinansiering och fortsatta krafttag mot skatteflykt

    Foto: Sveriges EU-representation

    EU:s ministerråd för ekonomiska och finansiella frågor, Ekofin, möttes i Luxemburg den 11 oktober. Ministrarna fattade beslut om att EU gemensamt ställer sig bakom så kallad klimatfinansiering inför genomförandet av klimatavtalet som klubbades i Paris förra hösten. På dagordning stod också EU:s arbete mot skatteflykt, den Europeiska terminen och en rapport om hälsovårdssystem och finanspolitisk hållbarhet och andra aktuella ekonomiska frågor.

  • Höstbudgeten: Samhällsbygget - ansvar för Sverige

    I budgetpropositionen för 2017 som lämnades till riksdagen den 20 september föreslår regeringen reformer för det fortsatta samhällsbygget.

Illustration: Regeringskansliet

Pressträff med Magdalena Andersson och Jens Henriksson om översynen av överskottsmålet

Den 30 september överlämnade Överskottsmålskommittén sitt slutbetänkande. I samband med överlämnandet hölls en pressträff där finansminister Magdalena Andersson och kommitténs ordförande Jens Henriksson, koncernchef och vd på Folksam, deltog.

Foto: Sveriges EU-representation

Tydliga budskap från Magdalena Andersson om EU:s framtida budget

Bördan i flyktingmottagandet ska delas solidariskt och EU:s budget måste krympa när Storbritannien lämnar unionen. Det var finansminister Magdalena Andersson tydlig med i ett anförande i Bryssel, 27 september, vid högnivåkonferensen ”EU Budget Focused on Results.

Finansminister Magdalena Andersson.
Finansminister Magdalena Andersson presenterade regeringens höstbudget vid en pressträff i Rosenbad. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Pressträff: Magdalena Andersson presenterade höstbudgeten

Den 20 september presenterade finansminister Magdalena Andersson höstbudgeten på en pressträff i Rosenbad.

Illustration: Regeringskansliet

Senarelagt ikraftträdande av det nya ersättningssystemet för mottagandet av ensamkommande barn och unga

Regeringen har lyssnat på de synpunkter som har framkommit från remissinstanserna och som ett resultat av dessa senarelägger regeringen ikraftträdandet av det nya ersättningssystemet för mottagandet av ensamkommande barn och unga. Nytt ikraftträdandedatum blir den 1 juli 2017. Det berättade arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson, finansminister Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund vid en pressträff i Rosenbad.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 305 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida