Magdalena Andersson

Magdalena Andersson, Finans­minister

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

  • Stärkt kapitalmarknad och åtgärder mot dåliga lån på Ekofins julimöte

    Karolina Ekholm
    EU-ländernas finans- och ekonomiministrar träffades 11 juli i Bryssel inom ramen för Ekofinrådet. De fattade beslut om gemensamma åtgärder mot dåliga lån som till skillnad från i Sverige är ett problem i flera EU-länder. De fattade också beslut om det fortsatta arbetet med kapitalmarknadsunionen som syftar till att främja tillväxt och sysselsättning genom förbättrade villkor för investeringar. Sverige företräddes av statssekreterare Karolina Ekholm. Foto: EU-representationen

    Kapitalmarknadsunionen och åtgärder för att motverka dåliga lån var ett par av de frågor som stod på dagordningen när EU-ländernas finans- och ekonomiministrar träffades 11 juli. Det estländska ordförandskapet som löper från juli till december presenterade också sitt program för perioden.

  • Fler äldre och barn det närmaste decenniet ökar behoven av skola, vård och omsorg

    Den 28 juni presenterades Finansdepartementets senaste prognos för ekonomin och de offentliga finanserna samt en analys av demografiska behov framåt. Fram till år 2025 kommer Sverige få betydligt fler barn och äldre vilket innebär ett större behov av offentliga välfärdstjänster. Resurserna till detta ökar också framöver. Prognosen för det finansiella sparandet har reviderats upp kraftigt både för innevarande år och för åren framöver.

Foto: Regeringskansliet

Seminarium om nya mått på välstånd

Finansminister Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund bjöd den 20 juni in till seminarium om regeringens nya mått på välstånd.

Foto: Regeringskansliet

Välfärdspaket med miljarder till landstingen

För att stärka skola, vård och omsorg avser regeringen att föreslå extra resurser till kommuner och landsting. Detta presenterar finansministern Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund vid en pressträff idag. Det kommande förslaget är en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

Foto: Regeringskansliet

Färdig utformning av resolutionsavgiften presenterades

I en lagrådsremiss föreslår regeringen att resolutionsavgiften ökas för 2018 men trappas av fr.o.m. 2019 och att målnivån för resolutionsavgiften inte tas bort.

Foto: Regeringskansliet

Vårbudgeten 2017: Samhällsbygget – för trygghet och en hållbar framtid

Den ekonomiska vårpropositionen 2017 lämnades till riksdagen tisdagen den 18 april klockan 8.00. Samtidigt lämnades även vårändringsbudgeten för 2017. Magdalena Andersson presenterade den ekonomiska vårpropositionen vid en pressträff i Rosenbad.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 406 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida