Magdalena Andersson

Finansminister Magdalena Andersson.

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

Magdalena Andersson
I samband med Ekofin-mötet den 17 juni i Luxemburg fick finansminister Magdalena Andersson bland annat svara på journalisternas frågor om EU:s arbete mot skattefusk och betydelsen av direktivet mot skatteundandragande. Foto: Sverige EU-representation

Ekofin antog direktiv mot skatteflykt

EU:s finansministrar kom på Ekofin-mötet den 17 juni överens om direktivet mot skatteundandragande. Direktivet är ett viktigt steg i arbetet med EU:s åtgärdspaket mot skatteflykt. Ministrarna antog också slutsatser om Bankunionen och godkände EU-kommissionens landsspecifika rekommendationer.

Illustration: Regeringskansliet

Min syn på budgetkritiken

Det är viktigt att konstatera att en tillfällig ökning av utgifterna inte hotar den långsiktiga stabiliteten i de offentliga finanserna, skriver Magdalena Andersson i Dagens industri.

Illustration: Regeringskansliet

Magdalena Andersson presenterade regeringens program mot skatteflykt

- Ett fungerande skattesystem där var och en gör rätt för sig är en förutsättning för den svenska modellen. Skatteflykt och skatteundandragande innebär mycket stora kostnader för världens länder, sa finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff.

Foto: Regeringskansliet

Magdalena Andersson presenterade vårbudgeten

Regeringens ekonomiska vårproposition och vårändringsbudgeten för 2016 lämnades till riksdagen onsdagen den 13 april. Finansminister Magdalena Andersson presenterade vårbudgeten på en pressträff i Rosenbad.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 268 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida