Magdalena Andersson

Magdalena Andersson, Finans­minister

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

  • Skattefrågor och makroekonomi på Ekofins majmöte

    Magdalen Andersson
    Tvistlösning i fall av dubbelbeskattning inom EU och den makroekonomiska situationen i en rad EU-länder var några av de frågor som finansministrarna hanterade på Ekofinmötet 23 maj. Av journalisterna fick Magdalena Andersson främst frågor om Ekofinrådets diskussion om förslaget om en gemensam bolagsskattebas. Foto: EU-representationen

    När medlemsländernas finansministrar träffades inom ramen för Ekofinrådet 23 maj fattade de beslut om tvistlösning vid dubbelbeskattning och den europeiska planeringsterminen. Ministrarna diskuterade också EU:s fria rörlighet av kapital och förslaget om en gemensam bolagsskattebas.

Foto: Regeringskansliet

Vårbudgeten 2017: Samhällsbygget – för trygghet och en hållbar framtid

Den ekonomiska vårpropositionen 2017 lämnades till riksdagen tisdagen den 18 april klockan 8.00. Samtidigt lämnades även vårändringsbudgeten för 2017. Magdalena Andersson presenterade den ekonomiska vårpropositionen vid en pressträff i Rosenbad.

Magdalena Andersson och Stefan Löfven står bredvid varandra.
Finansminister Magdalena Andersson och statsminister Stefan Löfven. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Mindre EU-budget och Sveriges avgift ska hållas nere

EU:s nya budget måste bli mindre än idag och Sveriges avgift ska hållas nere. Pengar bör i större utsträckning gå till gemensamma områden som migration och säkerhet än till jordbruksstöd, och utbetalningar till medlemsstaterna ska villkoras med att man följer gemensamma beslut på migrationsområdet. Det är regeringens position inför de stundande budgetförhandlingarna i EU som statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson presenterade idag.

Foto: Regeringskansliet

Regeringen föreslår att Riksbankens finansiella oberoende stärks

Finansdepartementet remitterar idag ett förslag som innebär att Riksbankens finansiella oberoende stärks genom att en målsatt nivå för det egna kapitalet fastställs i lag. Förslaget innehåller även regler för hur Riksbanken ska återkapitaliseras och hur vinstutdelningar till staten får ske. Vidare förtydligas att förtida upplåning till valutareserven endast får ske när synnerliga skäl finns.

Foto:Regeringskansliet

Miljö- och energiskattepaket inför höstbudgeten

Finansdepartementet har idag remitterat en promemoria med förslag som utgör ett miljö- och energiskattepaket. Inför budgetpropositionen för 2018 är det angeläget att skatteförslag kan förberedas genom remittering och granskning av Lagrådet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 385 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida