Magdalena Andersson

Magdalena Andersson, Finans­minister

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

  • Finansiell tillsyn, kapitalmarknad och momsregler på Ekofinmöte

    Magdalena Andersson
    Kapitalmarknadsfrågor, finansiell tillsyn och moms på e-handel var på dagordningen när Ekofinrådet träffades 7 november. I och med den så kallade Paradisläckan i början av månaden diskuterades också EU:s arbete med att motverka skattefusk och skatteundandragande. Finansminister Magdalena Andersson företrädde Sverige på mötet. Foto: EU-representationen

    När EU:s finans- och ekonomiministrar träffades 7 november inom ramen för Ekofinrådet behandlade de förslag om nya regler för moms på e-handel. På dagordningen fanns också finansiell tillsyn och EU:s kapitalmarknadsunion.

  • Regeringens arbete för att motverka skatteflykt

    Sverige arbetar aktivt för att motverka internationellt skattefusk tillsammans med andra länder. Utformningen av nationella skattesystem, hur de samverkar och möjligheterna för framför allt multinationella företag att utnyttja olikheterna i systemen för att uppnå skattefördelar.

Regeringen vill ge undersköterskorna bättre förutsättningar

Regeringen har tillsatt en utredning med uppgift att lämna förslag till hur yrket undersköterska kan tydliggöras och regleras för att öka kvaliteten och säkerheten i hälso- och sjukvården samt omsorgen. Målet är att på lång sikt trygga kompetensen i välfärdens verksamheter.

Budgetpropositionen för 2018: Samhällsbygget – investera för framtiden

Den 20 september lämnade regeringen sitt budgetförslag för 2018 till riksdagen.

IMF:s utvärdering av det ekonomiska läget i Sverige avslutad

Internationella valutafonden (IMF) har under hösten 2017 besökt Sverige för att genomföra sin årliga översyn av det ekonomiska läget i Sverige, en så kallad artikel IV-konsultation. De har nu publicerat sina slutsatser. IMF slår bland annat fast att Sverige har en fortsatt sund finanspolitisk inriktning.

Magdalena Andersson presenterade höstbudgeten

Onsdagen den 20 september höll Magdalena Andersson en pressträff där hon presenterade budgetpropositionen för 2018. - Sverige och svensk ekonomi är i en styrkeposition. Underskott har vänts till stora överskott. Det nya ekonomiska läget ska användas till att stärka den ekonomiska jämlikheten och att bekämpa arbetslösheten. Det gemensamma samhällsbygget ska framtidssäkras. Så skapas framtidstro, hopp och trygghet, säger finansminister Magdalena Andersson.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 457 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida