Magdalena Andersson

Finansminister Magdalena Andersson.

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

  • Så tar regeringen bort skatten på solel

    Magdalena Andersson och Isabella Lövin
    Magdalena Andersson och Isabella Lövin presenterade förändringar i skatten på solel vid en pressträff. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    Regeringen har arbetat intensivt för ge solelen bästa möjliga villkor. Regeringens ambition är att helt ta bort skatten på den solel producenten själv förbrukar förutom för de allra största anläggningarna. Regeringen ger nu besked om en väg framåt i tre steg. Regeringen och Vänsterpartiet är överens om dessa åtgärder.

  • Ekofin enigt om kriterier för en så kallad svart lista

    EU-ländernas finansministrar träffades i Bryssel 8 november inom ramen för Ekofinrådet. Där diskuterade de fortsatta åtgärder för att stoppa skatteflykt. Diskussionen handlade främst om det nya förslaget om en gemensam konsoliderad bolagsskattebas och kriterier för att upprätta en lista över skatteparadis – det vill säga icke samarbetsvilliga jurisdiktioner.

Foto: Sveriges EU-representation

Ekofin beslutade om klimatfinansiering och fortsatta krafttag mot skatteflykt

EU:s ministerråd för ekonomiska och finansiella frågor, Ekofin, möttes i Luxemburg den 11 oktober. Ministrarna fattade beslut om att EU gemensamt ställer sig bakom så kallad klimatfinansiering inför genomförandet av klimatavtalet som klubbades i Paris förra hösten. På dagordning stod också EU:s arbete mot skatteflykt, den Europeiska terminen och en rapport om hälsovårdssystem och finanspolitisk hållbarhet och andra aktuella ekonomiska frågor.

Illustration: Regeringskansliet

Pressträff med Magdalena Andersson och Jens Henriksson om översynen av överskottsmålet

Den 30 september överlämnade Överskottsmålskommittén sitt slutbetänkande. I samband med överlämnandet hölls en pressträff där finansminister Magdalena Andersson och kommitténs ordförande Jens Henriksson, koncernchef och vd på Folksam, deltog.

Foto: Sveriges EU-representation

Tydliga budskap från Magdalena Andersson om EU:s framtida budget

Bördan i flyktingmottagandet ska delas solidariskt och EU:s budget måste krympa när Storbritannien lämnar unionen. Det var finansminister Magdalena Andersson tydlig med i ett anförande i Bryssel, 27 september, vid högnivåkonferensen ”EU Budget Focused on Results.

Finansminister Magdalena Andersson.
Finansminister Magdalena Andersson presenterade regeringens höstbudget vid en pressträff i Rosenbad. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Pressträff: Magdalena Andersson presenterade höstbudgeten

Den 20 september presenterade finansminister Magdalena Andersson höstbudgeten på en pressträff i Rosenbad.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 314 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida