Magdalena Andersson

Finansminister Magdalena Andersson

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

Wolfgang Schäuble och Magdalena Andersson
Finansminister Magdalena Andersson röstade nej till att bevilja EU-kommissionens ansvarsfrihet för 2015-års EU-budget och välkomnade EU:s fortsatta insatser för att bekämpa skatteflykt. På bilden träffar Magdalena Andersson Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble vid ett tidigare Ekofinmöte. Foto: Sverige EU-representation

Budgetfrågor och kampen mot skatteflykt på Ekofin

EU tog vid Ekofinmötet 21 februari beslut om ytterligare insatser i bekämpningen av skatteflykt. Rådet fick också information om det pågående arbetet med en förteckning på jurisdiktioner som inte samarbetar på skatteområdet. Ekofin behandlade slutrapporteringen av 2015-års EU-budget där regeringen uttryckte kritik mot en fortsatt för hög andel fel i utbetalningarna.

Foto: Regeringskansliet

Sverige får beröm i ny OECD-rapport

OECD:s generalsekreterare Angel Gurría presenterar idag deras rapport om det ekonomiska tillståndet i Sverige. Ett särskilt fokus ligger denna gång på jämlikhet och jämställdhet. OECD ger också uttalat stöd för regeringens förda finanspolitik. Rapporten är ett led i den granskning som OECD regelbundet gör av medlemsländernas ekonomier.

Illustration: Regeringskansliet

Digitalmomsen behöver sänkas så snart som möjligt

Regeringen verkar aktivt för att EU snarast ska införa en möjlighet till lägre moms för digitala tidningar och tidskrifter, tidningssajter och e-böcker. Så snart det blir verklighet kommer regeringen att lägga fram ett förslag om att sänka momsen från 25 till 6 procent, skriver Magdalena Andersson och Alice Bah Kuhnke i Dagens Nyheter.

Illustration: Regeringskansliet

Sverige måste hålla ihop

Att minska de ökande inkomstklyftorna är en av regeringens viktigaste prioriteringar under 2017. Här har politiken inte räckt till och detta bör tas på allvar, skriver finansminister Magdalena Andersson i Dagens industri.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 346 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida