Magdalena Andersson

Magdalena Andersson, Finans­minister

Finansminister

Finansdepartementet

"Att tillväxten skapas på ett sätt som är socialt och ekologiskt hållbart och fördelas rättvist är en av vår tids ödesfrågor, men också en fråga där Sverige har goda möjligheter att ligga i framkant".

Aktuellt från Magdalena Andersson

  • Mindre EU-budget och Sveriges avgift ska hållas nere

    EU:s nya budget måste bli mindre än idag och Sveriges avgift ska hållas nere. Pengar bör i större utsträckning gå till gemensamma områden som migration och säkerhet än till jordbruksstöd, och utbetalningar till medlemsstaterna ska villkoras med att man följer gemensamma beslut på migrationsområdet. Det är regeringens position inför de stundande budgetförhandlingarna i EU som statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson presenterade idag.

  • Sänkt skatt för pensionärer

    Biträdande finansminister Per Bolund, statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson
    Biträdande finansminister Per Bolund, statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson under pressträffen i PRO:s lokaler i Järfälla utanför Stockholm. Foto: Ninni Andersson / Regeringskansliet

    Skatten sänks för ca 1,4 miljoner personer över 65 år med upp till 2 500 kronor per år. Detta innebär att 70 procent av alla personer över 65 år får sänkt skatt och skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare därmed sluts för alla med en inkomst upp till 14 000 kronor.

Magdalena Andersson
Momsfrågor, planeringsterminens landrapporter och information om förslaget om en försvarsfond och kommande förslag på området för finansiella tjänster stod på Ekofins dagordning. Sverige företräddes av finansminister Magdalena Andersson. Foto: EU-representationen

Momsfrågorna dominerade på Ekofin

Medlemsländernas ekonomi- och finansministrar träffades 21 mars inom ramen för Ekofinrådet. På dagordningen stod momsnivå på elektroniska publikationer och omvänd skattskyldighet i syfte att stoppa momsbedrägerier. Ekofin fick en presentation av den europeiska planeringsterminens landrapporter och information om arbetet med en rad olika förslag.

Foto: Regeringskansliet

Regeringen föreslår att Riksbankens finansiella oberoende stärks

Finansdepartementet remitterar idag ett förslag som innebär att Riksbankens finansiella oberoende stärks genom att en målsatt nivå för det egna kapitalet fastställs i lag. Förslaget innehåller även regler för hur Riksbanken ska återkapitaliseras och hur vinstutdelningar till staten får ske. Vidare förtydligas att förtida upplåning till valutareserven endast får ske när synnerliga skäl finns.

Foto: Regeringskansliet

Bränslebytet - klimatomställning i transportsektorn

Fredagen den 17 mars presenterade Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, och finansminister Magdalena Andersson ett helt nytt styrmedel för att minska utsläppen från drivmedel.

Foto:Regeringskansliet

Miljö- och energiskattepaket inför höstbudgeten

Finansdepartementet har idag remitterat en promemoria med förslag som utgör ett miljö- och energiskattepaket. Inför budgetpropositionen för 2018 är det angeläget att skatteförslag kan förberedas genom remittering och granskning av Lagrådet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 367 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida