Statens budget

En viktig del i regeringens arbete med att förverkliga sin politik är att utforma förslag om statens budget. Förslagen lämnas till riksdagen på våren och på hösten. Budgeten för 2017 lämnades till riksdagen den 20 september 2016 och riksdagsbehandlingen avslutades i december. Den ekonomiska vårpropositionen lämnas till riksdagen den 18 april.

Aktuellt om budgeten

 • Illustration: Finansdepartementet/Regeringskansliet

  1. Vårbudgeten till riksdagen 18 april

  Regeringens ekonomiska vårproposition och vårändringsbudgeten för 2017 lämnas till riksdagen tisdagen den 18 april klockan 8.00. Samtidigt publiceras propositionerna på regeringen.se/budget.

 • 2. 150 miljoner till satsning på gymnasieskolors introduktionsprogram

  Regeringen satsar på att stärka introduktionsprogram vid utsatta gymnasieskolor. I vårändringsbudgeten för 2017, som bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet, avsätts 150 miljoner kronor för ändamålet.

 • Foto: Regeringskansliet

  3. Bränslebytet - klimatomställning i transportsektorn

  Fredagen den 17 mars presenterade Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, och finansminister Magdalena Andersson ett helt nytt styrmedel för att minska utsläppen från drivmedel.

 • Foto: Regeringskansliet

  4. Regeringen gör det lättare att anställa första medarbetaren

  Finansdepartementet remitterar idag en promemoria med förslag om att fler företag ska kunna få nedsatt arbetsgivaravgift när de anställer sin första medarbetare. Förslaget möjliggörs genom det förslag om skatt på flygresor som just nu bereds i Regeringskansliet och är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018.

 • Foto:Regeringskansliet

  5. Miljö- och energiskattepaket inför höstbudgeten

  Finansdepartementet har idag remitterat en promemoria med förslag som utgör ett miljö- och energiskattepaket. Inför budgetpropositionen för 2018 är det angeläget att skatteförslag kan förberedas genom remittering och granskning av Lagrådet.

 • Försvarsgruppen Mikael Oscarsson (KD), Anders Schröder (MP), Åsa Lindestam (S), Daniel Bäckström (C) och Hans Wallmark (M) tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist
  Försvarsgruppen Mikael Oscarsson (KD), Anders Schröder (MP), Åsa Lindestam (S), Daniel Bäckström (C) och Hans Wallmark (M) tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Per Sandström/Regeringskansliet

  6. Ny överenskommelse om ytterligare pengar till försvaret

  Regeringen och partierna bakom försvarsuppgörelsen är överens om att tillföra 500 extra miljoner kronor under 2017 till ökad militär förmåga och en förstärkt förmåga inom totalförsvaret. Beslutet om förstärkt ekonomi för 2017 är baserat på underlag från Försvarsmakten.

 • 7. Skatteförslag inför budgetpropositionen för 2018

  På Finansdepartementet arbetas underlag fram till de skatteförslag som är aktuella i årets höstbudget. På denna sida samlar vi kontinuerligt länkar till de förslag som remitteras. Förslagen är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018.

 1. 1 Vårbudgeten till riksdagen 18 april
 2. 2 150 miljoner till satsning på gymnasieskolors introduktionsprogram
 3. 3 Bränslebytet - klimatomställning i transportsektorn
 4. 4 Regeringen gör det lättare att anställa första medarbetaren
 5. 5 Miljö- och energiskattepaket inför höstbudgeten
 6. 6 Ny överenskommelse om ytterligare pengar till försvaret
 7. 7 Skatteförslag inför budgetpropositionen för 2018

Budgeten för 2017: Samhällsbygget - ansvar för Sverige

 1. 1 Mer resurser till välfärden
 2. 2 Skolan
 3. 3 Fler jobb
 4. 4 Klimat och miljö
 5. 5 Ett säkert och tryggt samhälle
 6. 6 Flyktingmottagande
 7. 7 Jämställdhet i samhället

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 565 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida