Peter Hultqvist

Peter Hultqvist Försvars­minister

Försvarsminister

Försvarsdepartementet

"Försvarspolitiken måste ha sin utgångspunkt i ansvaret för Sverige. Det handlar om att hävda vår suveränitet, vår demokratiska samhällsordning och rätten att själva bestämma över vår framtid."

Aktuellt från Peter Hultqvist

  • Försvarsministern besökte Munich Security Conference

    Försvarsminister Peter Hultqvist deltog den 16-18 februari på den internationella säkerhetskonferensen Munich Security Conference i München. Årets konferens tog bland annat upp tecken på hot mot den demokratiska världsordningen, nya förutsättningar för en gemensam europeisk försvarspolitik och analyser av den regionala utvecklingen i Afrika, Öst- och Centraleuropa samt Mellanöstern.

  • Försvarsministern talade på Cyberförsvarsdagen 2018

    Försvarsminister Peter Hultqvist i talarstolen
    Försvarsminister Peter Hultqvist på Cyberförsvarsdagen Foto: Marinette Nyh Radebo/Regeringskansliet

    Försvarsminister Peter Hultqvist inledningstalade på den årliga cyberförsvarsdagen som anordnades av branschorganisationen Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF), Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) och Försvarsmakten onsdagen den 14 februari. Temat på årets cyberförsvarsdag var cybersäkerhet i nationens intresse.

Peter Hultqvist håller i en joystick samtidigt som en FOI-anställd håller upp en Ipad.
Försvarsminister Peter Hultqvist får, tillsammans med FOI:s generaldirektör Jan-Olof Lind, en demonstration av hur en UAV (drönare) kan störas ut. Foto: FOI

Peter Hultqvist besökte FOI i Linköping

Den 7 februari besökte försvarsminister Peter Hultqvist FOI i Linköping. FOI demonstrerade och presenterade sin forskning inom ledningssystem.

Peter Hultqvist hälsar på deltagare ur övningen Geltic Bear
Under övningen Geltic Bear deltar flera hemvärnsbataljonsstaber tillsammans med medlemmar från andra frivilliga försvarsorganisationer. Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

Peter Hultqvist besökte ledningsövningen Geltic Bear 2018

Den 2 februari besökte försvarsminister Peter Hultqvist ledningsövningen Geltic Bear i Enköping. Övningen syftar till att öka hemvärnsbataljonernas förmåga i ledning och samverkan med andra förband.

Illustration: Regeringskansliet

Tal av Peter Hultqvist på Folk och Försvars Rikskonferens 2018

Försvarsminister Peter Hultqvists tal på Folk och Försvars Rikskonferens 2018.

Regeringskansliet

Prenumerera på nyheter om försvarspolitiken från regeringens webbplats

Följ regeringens arbete inom försvarspolitiken genom att prenumerera på innehåll från regeringen.se och få nya publiceringar och länkar direkt via e-post. Ställ in politikområde, typ av innehåll, departement eller statsråd och skapa en anpassad prenumeration.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 473 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida