Anders Ygeman

Anders Ygeman, Inrikes­minister

Inrikesminister

Justitiedepartementet

"När individen är som svagast ska samhället vara som starkast."

Aktuellt från Anders Ygeman

Viktiga meddelanden till allmänheten via sms

– Nu blir det möjligt att nå ut med information direkt i mobilen till alla som befinner sig i ett om område som drabbats av en allvarlig händelse, säger inrikesminister Anders Ygeman. Lagändringarna träder i kraft den 1 juli 2017.

Regeringen skärper gränskontrollerna

Regeringen har beslutat att skärpa och stärka gränskontrollerna samt avveckla id-kontrollerna vid Öresund. Det presenterade inrikesminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson vid en webbutsänd pressträff. Regeringen beslutade den 10 maj att förlänga den återinförda gränskontrollen vid vissa hamnar i Skåne och Västra Götaland samt vid Öresundsbron.

Inrikesminister Anders Ygeman tog emot utredningen Utvärdering av hanteringen av flyktingsituationen i Sverige 2015

Efter överlämnandet följde en pressträff, där utredaren Gudrun Antemar och inrikesminister Anders Ygeman medverkade.

Nya möjligheter till operativt polissamarbete med andra stater

Ökad rörlighet över gränserna och behov av skydd mot terroristattentat och annan grov brottslighet ställer krav på samarbete mellan brottsbekämpande myndigheter i olika stater. Regeringen föreslår därför att det internationella polissamarbetet utökas genom att bestämmelserna om operativt polissamarbete i två EU-beslut, Prümrådsbeslutet och Atlasrådsbeslutet, genomförs i svensk rätt. Lagen träder i kraft den 2 juli 2017.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 456 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida