Anders Ygeman

Inrikesminister Anders Ygeman

Inrikesminister

Justitiedepartementet

"När individen är som svagast ska samhället vara som starkast."

Aktuellt från Anders Ygeman

  • Utredning föreslår färre i häkte och minskad isolering

    Häktes- och restriktionsutredningen har i dag överlämnat betänkandet Färre i häkte och minskad isolering (SOU 2016:52) till inrikesminister Anders Ygeman. Utredaren, lagman Inger Söderholm, presenterade utredningens förslag vid en pressträff.

  • Åtgärder mot bilbränder och kriminalitet i utsatta områden

    Onsdag den 17/8 presenterade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Anders Ygeman regeringens åtgärder mot bilbränder och kriminalitet i utsatta områden. För att vända utvecklingen krävs både långsiktiga välfärdssatsningar och kraftfulla åtgärder mot kriminalitet.

Avtal mot vapensmuggling

Regeringen har beslutat att ingå två avtal om samarbete om bekämpning av grov brottslighet med Moldavien och Serbien. Samarbetet gäller såväl tull som polis i Sverige, Moldavien och Serbien.

Utredning föreslår att polisutbildningen blir högskoleutbildning

Regeringen har tagit emot Polisutbildningsutredningens förslag på hur polisutbildningen kan göras om till högskoleutbildning från utredaren, lagman Petra Lundh.

Lärdomar om krisberedskap efter branden i Västmanland

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har överlämnat sin slutrapport med åtgärder för stärkt krisberedskap utifrån erfarenheterna av skogsbranden i Västmanland. Inrikesminister Anders Ygeman och MSB:s generaldirektör Helena Lindberg presenterade rapporten vid en pressträff.

Sverige kritiskt till förslag om vapendirektiv

EU-kommissionen har lagt fram ett förslag om nytt bindande vapendirektiv för EU:s medlemsländer. Sverige är starkt kritiskt till ursprungsförslaget och driver flera förändringar.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 312 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida