Morgan Johansson

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson

Justitie- och migrationsminister

Justitiedepartementet

"Alla samhällen kan skapa frihet för ett fåtal. Men frihet för flertalet kan bara förverkligas i ett jämlikt samhälle."

Aktuellt från Morgan Johansson

Ett starkare skydd för den sexuella integriteten

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har tagit emot sexualbrottskommitténs utredning. Kommittén har haft i uppdrag att bland annat göra en översyn av våldtäktsbrottet samt granska och analysera hur våldtäktsärenden hanteras av rättsväsendet.

Åtgärder för ett bättre fungerande återvändande

Regeringen presenterade idag ett antal åtgärder för ett rättssäkert och bättre fungerande återvändande för personer som fått avslag på sin asylansökan.

Morgan Johansson tog emot Mediegrundlagskommitténs betänkande

Torsdagen den 15 september tog justitie- och migrationsminister Morgan Johansson emot betänkandet ”Ändrade mediegrundlagar” (SOU 2016:58) av Mediegrundlagskommittén. Förslagen presenterades vid en webbutsänd pressträff i Rosenbad.

Ny lag om personnamn

Regeringen har överlämnat ett förslag till riksdagen om en ny lag om personnamn. Den nya lagen syftar till att stärka enskildas möjligheter att själva välja sitt namn, att göra lagstiftningen mer tillgänglig för den enskilde och att förenkla hanteringen av namnärenden. Tidigare i år presenterades lagförslaget vid en webbutsänd pressträff med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 453 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida