Morgan Johansson

Morgan Johansson, Justitie- och migrations­minister

Justitie- och inrikesminister

Justitiedepartementet

"Alla samhällen kan skapa frihet för ett fåtal. Men frihet för flertalet kan bara förverkligas i ett jämlikt samhälle."

Aktuellt från Morgan Johansson

En ny sexualbrottslagstiftning byggd på frivillighet

I en lagrådsremiss föreslår regeringen lagändringar i syfte att tydliggöra att varje människa har en ovillkorlig rätt till personlig och sexuell integritet och sexuellt självbestämmande. Lagrådsremissen om en ny sexualbrottslagstiftning som bygger på samtycke som lämnades till Lagrådet i december.

Fler poliser genom ny utbildning i Malmö

Regeringen har nu fattat beslut som möjliggör starten av utbildning av poliser vid Malmö högskola. Det är ett viktigt beslut för fler poliser och ökad trygghet i Malmö och övriga Sydsverige. Det skriver Helene Hellmark Knutsson, Morgan Johansson och Katrin Stjernfeldt Jammeh i en debattartikel.

Sexköp utomlands ska kunna lagföras i Sverige

Regeringen föreslår att svensk domstol ska kunna döma för brottet köp av sexuell tjänst oavsett var i världen det har begåtts. Regeringen föreslår också skärpta straff för dem som utnyttjar barn genom köp av sexuell handling. Förslagen har lämnat till Lagrådet.

Nationell samling mot hedersrelaterat våld och förtryck

Åsa Regnér och Morgan Johansson presenterade regeringens nya satsning för att förebygga och bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck. Konferensen bjöd även på presentationer av pågående arbete inom myndigheter, bland annat av Lena Ag, tillträdande generaldirektör för den nya Jämställdhetsmyndigheten. Konferensen arrangerades av regeringen tillsammans med Länsstyrelsen Östergötland. Moderator var Dilsa Demirbag-Sten.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 722 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida