Morgan Johansson

Morgan Johansson, Justitie- och migrations­minister

Justitie- och inrikesminister

Justitiedepartementet

"Alla samhällen kan skapa frihet för ett fåtal. Men frihet för flertalet kan bara förverkligas i ett jämlikt samhälle."

Aktuellt från Morgan Johansson

Regeringen kraftsamlar kring immateriella tillgångar och rättigheter

Regeringen med statsråden Morgan Johansson, Mikael Damberg och Alice Bah Kuhnke bjöd den 13 juni in representanter från näringsliv, organisationer och myndigheter till ett seminarium för att presentera regeringens strategiska arbete för immateriella tillgångar.

Tillsammans mot brott – inslussning

Många människor som begår brott fastnar i sin kriminalitet – en kriminalitet som kostar mycket, både i form av lidande för brottsoffren men också i form av samhällsresurser. Därför vill regeringen nu förbättra de intagnas väg in i samhället.

Center mot våldsbejakande extremism inrättas vid Brå

Den tillfälliga nationella samordningen mot våldsbejakande extremism övergår till ett nytt permanent nationellt centrum. Centret inrättas vid Brottsförebyggande rådet (Brå). Det skriver statsråden Alice Bah Kuhnke och Morgan Johansson i en debattartikel.

Ny lag om personnamn

Regeringens förslag om en ny namnlag har beslutats av riksdagen. Den nya lagen börjar gälla 1 juli 2017 och Skatteverket blir ensam ansvarig myndighet. Lagen syftar till att stärka enskildas möjligheter att själva välja sitt namn och att förenkla hanteringen av namnärenden.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 643 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida