Morgan Johansson

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson

Justitie- och migrationsminister

Justitiedepartementet

"Alla samhällen kan skapa frihet för ett fåtal. Men frihet för flertalet kan bara förverkligas i ett jämlikt samhälle."

Aktuellt från Morgan Johansson

Kartläggning identifierar allvarliga risker för den personliga integriteten

Tisdagen den 7 juni överlämnade Integritetskommittén sitt delbetänkande ”Hur står det till med den personliga integriteten?” till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Ny lag om personnamn

Regeringen har överlämnat ett förslag till riksdagen om en ny lag om personnamn. Den nya lagen syftar till att stärka enskildas möjligheter att själva välja sitt namn, att göra lagstiftningen mer tillgänglig för den enskilde och att förenkla hanteringen av namnärenden. Tidigare i år presenterades lagförslaget vid en webbutsänd pressträff med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Id-kapningar kriminaliseras

Allt fler svenskar råkar ut för att få sin identitet kapad. Att kapa någons identitet ska vara brottsligt. Därför föreslår regeringen att olovlig identitetsanvändning införs som ett nytt brott i brottsbalken. Riksdagen har sagt ja till regeringens förslag och ändringarna börjar gälla den 1 juli 2016.

Regeringen föreslår förändringar i rätten till bistånd för asylsökande

Rätten till bistånd ska upphöra för personer som fått utvisnings- eller avvisningsbeslut när dessa har fått laga kraft. Det föreslår regeringen i en proposition till riksdagen.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 411 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida