Alice Bah Kuhnke

Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokrati­minister

Kultur- och demokratiminister

Kulturdepartementet

"Mer kultur till fler i hela landet och en demokratipolitik som gör fler människor delaktiga i samhället. Det är grunden för mina politiska prioriteringar.”

Aktuellt från Alice Bah Kuhnke

  • Mötesplatser, kulturarv och kulturskola på agendan när Alice Bah Kuhnke besökte Örebro

    Ministern och barn blir fotograferade i danssalen
    Alice Bah Kuhnke tillsammans med barn och personal efter att Kulturskolan Kullagret bjudit på både sång- och dansuppträdanden. Foto: Helena Långström/Regeringskansliet

    Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke besöker under våren verksamheter och personer som är engagerade i prioriterade frågor inom Kulturdepartementets ansvarsområden. Under besöket i Örebro såg ministern bland annat musik- och dansföreställningar på Kullagret, en Kulturskola för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.

Illustration: Regeringskansliet

Proposition för en samlad kulturarvspolitik överlämnad till riksdagen

Den 28 februari överlämnade regeringen propositionen Kulturarvspolitik till riksdagen. Med propositionen tar regeringen för första gången ett helhetsgrepp om kulturarvspolitiken. "Det är en grundläggande mänsklig drivkraft att utgå från det som varit när vi ska förstå oss själva och det samhälle vi är en del av. Kulturarvet är därför en angelägenhet för alla och alla måste ha möjlighet att ta del av den kunskap det rymmer, oavsett var i landet man bor", säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

De står på trappan, i solen, utanför gästgiveriet.
Biskop Eva Nordung Byström, Härnösands stift och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke talade bland annat om försoning. Foto: Eva Dahlén/Regeringskansliet

Ministern reste till Sundsvall och Härnösand för att samtala om medier, kulturarv och rasism

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke reser under våren ut i landet för att besöka verksamheter och personer som är engagerade i prioriterade frågor inom Kulturdepartementets ansvarsområden. Några av dessa frågor, som ministern vill samtala om, är mediepolitik, kulturarv, diskriminering, rasism och samepolitik.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringen föreslår ett stärkt rättsligt och institutionellt skydd för mänskliga rättigheter

Den 18 oktober överlämnade regeringen skrivelsen Regeringens strategi för det nationella arbetet med mänskliga rättigheter till riksdagen. "Runt om i världen ser vi hur de mänskliga rättigheterna inskränks och ifrågasätts. Nu visar vi att Sverige vill gå en annan väg där vi bygger ett starkt samhälle genom att förstärka de mänskliga rättigheternas ställning" säger Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister.

Foto: Werner Nystrand/Folio

409 nya miljoner för mer kultur till fler

"Den här budgeten visar att regeringen menar allvar med mer kultur till fler i hela landet. Kulturen är en självklar del i samhällsbygget och därför ett självklart politikområde att investera i", säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. I budgetpropositionen för 2017 höjer regeringen kulturbudgeten med 409 miljoner kronor. Dessutom satsas 132 miljoner kronor på ett Sverige som håller ihop, varav 41 miljoner kronor ingår i höjningen av kulturbudgeten.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 603 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida