Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiminister

Kulturdepartementet

"Mer kultur till fler i hela landet och en demokratipolitik som gör fler människor delaktiga i samhället. Det är grunden för mina politiska prioriteringar.”

Aktuellt från Alice Bah Kuhnke

  • Regeringen presenterar nya åtgärder mot rasism och hatbrott

    Alice Bah Kuhnke
    Alice Bah Kuhnke Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

    "På fredagen är det Förintelsens minnesdag, där vi minns ett av mänsklighetens största brott gentemot sig själv. Men kunskapen om det fruktansvärda som människan är kapabel till förpliktigar oss att göra mer än att minnas." Det skriver statsminister Stefan Löfven och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke i en debattartikel. Regeringen presenterar i dag tre nya åtgärder mot rasism och hatbrott.

Alice Bah Kuhnke talar i mikrofon på Unga Klaras scen inför publik.
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke talar på uppstartsmöte för de projekt som beviljats medel inom Kreativa platser. Foto: Nicholas Ringskog Ferrada-Noli/Kulturrådet

27 projekt inom Kreativa platser ska ge mer kultur till fler

Regeringen har gett Kulturrådet i uppdrag att fördela cirka 100 miljoner kronor under tre år, inom ramen för satsningen Äga rum. I den första utlysningen har 27 kulturprojekt över hela landet beviljats medel. "Det här är en satsning som har tillit till att människor själva bäst identifierar sina behov av förändring. Kultur ska vara en fri och obunden kraft. Vi behöver fria röster – och kritiska röster – för att utvecklas som land" säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringen föreslår ett stärkt rättsligt och institutionellt skydd för mänskliga rättigheter

Regeringen har i dag lämnat över skrivelsen Regeringens strategi för det nationella arbetet med mänskliga rättigheter till riksdagen. "Runt om i världen ser vi hur de mänskliga rättigheterna inskränks och ifrågasätts. Nu visar vi att Sverige vill gå en annan väg där vi bygger ett starkt samhälle genom att förstärka de mänskliga rättigheternas ställning" säger Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister.

Foto: Werner Nystrand/Folio

409 nya miljoner för mer kultur till fler

"Den här budgeten visar att regeringen menar allvar med mer kultur till fler i hela landet. Kulturen är en självklar del i samhällsbygget och därför ett självklart politikområde att investera i", säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. I budgetpropositionen för 2017 höjer regeringen kulturbudgeten med 409 miljoner kronor. Dessutom satsas 132 miljoner kronor på ett Sverige som håller ihop, varav 41 miljoner kronor ingår i höjningen av kulturbudgeten.

Alice Bah Kuhnke talar i inledningen av mötet
Statssekreterare Per Olsson Fridh och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke leder rundabordssamtal om näthat. Foto: Helena Långström/Regeringskansliet

Näthat – ett hot mot det demokratiska samtalet

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och statssekreterare Per Olsson Fridh bjöd den 5 oktober in till ett samtal om näthat. "Vi är flera i regeringen som har ansvar för frågor som rör hot och hat – mitt ansvar gäller det förebyggande arbetet. Många insatser pågår redan idag, men jag vill veta vad ni tror behövs för att arbetet ska bli mer systematiskt" sa kultur- och demokratiministern som inledning till diskussionerna kring bordet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 572 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida