Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiminister

Kulturdepartementet

"Mer kultur till fler i hela landet och en demokratipolitik som gör fler människor delaktiga i samhället. Det är grunden för mina politiska prioriteringar.”

Aktuellt från Alice Bah Kuhnke

Illustration: Regeringskansliet

Regeringen föreslår ett stärkt rättsligt och institutionellt skydd för mänskliga rättigheter

Regeringen har i dag lämnat över skrivelsen Regeringens strategi för det nationella arbetet med mänskliga rättigheter till riksdagen. "Runt om i världen ser vi hur de mänskliga rättigheterna inskränks och ifrågasätts. Nu visar vi att Sverige vill gå en annan väg där vi bygger ett starkt samhälle genom att förstärka de mänskliga rättigheternas ställning" säger Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister.

Foto: Werner Nystrand/Folio

409 nya miljoner för mer kultur till fler

"Den här budgeten visar att regeringen menar allvar med mer kultur till fler i hela landet. Kulturen är en självklar del i samhällsbygget och därför ett självklart politikområde att investera i", säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. I budgetpropositionen för 2017 höjer regeringen kulturbudgeten med 409 miljoner kronor. Dessutom satsas 132 miljoner kronor på ett Sverige som håller ihop, varav 41 miljoner kronor ingår i höjningen av kulturbudgeten.

Illustration: Regeringskansliet

Nya mål för filmpolitiken

Den 15 juni fattade riksdagen beslut om filmpropositionen och de nya målen för filmpolitiken. "Det är en historisk dag för svensk film. Vi lämnar ett dåligt fungerande filmavtal och lägger en stabil grund för den svenska filmens framtid. Med en ny, trygg grund ser regeringen till att fler vågar investera i svensk film och att hela filmbranschen får en möjlighet att vara med och påverka den svenska filmens framtid", säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Alice Bah Kuhnke talar i inledningen av mötet
Statssekreterare Per Olsson Fridh och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke leder rundabordssamtal om näthat. Foto: Helena Långström/Regeringskansliet

Näthat – ett hot mot det demokratiska samtalet

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och statssekreterare Per Olsson Fridh bjöd den 5 oktober in till ett samtal om näthat. "Vi är flera i regeringen som har ansvar för frågor som rör hot och hat – mitt ansvar gäller det förebyggande arbetet. Många insatser pågår redan idag, men jag vill veta vad ni tror behövs för att arbetet ska bli mer systematiskt" sa kultur- och demokratiministern som inledning till diskussionerna kring bordet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 543 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida