Mikael Damberg

Mikael Damberg, Närings- och innovations­minister

Närings- och innovationsminister

Näringsdepartementet

”Som närings- och innovationsminister vill jag se till att företagsklimatet i Sverige är så bra att det startas nya företag, att företagen växer, anställer fler och exporterar sina varor och tjänster. På så sätt skapas det fler jobb i Sverige.”

Aktuellt från Mikael Damberg

 • Kompetensförsörjning i fokus på dialogforum med besöksnäringen

  båt över vatten
  För att stärka besöksnäringen i den hårdnande konkurrensen om internationella besökare är det centralt att stärka näringens kompetens. Foto: Christian Ferm/Folio.

  Vilka kompetenser behöver svensk besöksnäring för att utvecklas? Hur kraftsamlar branschens företag lokalt? Vilka utmaningar ser branschen för rekrytering till utbildningar? Under det tredje dialogforumet var detta några av de frågor som diskuterades.

 • Innovation och samarbete för en hållbar framtid

  Närings- och innovationsminister Mikael Damberg skakar hand med förbundskansler Angela Merkel, som precis kommit ner för en flygplanstrappa.
  Närings- och innovationsminister Mikael Damberg välkomnade förbundskansler Angela Merkel när hon anlände till Sverige. Foto: Maria Nilsson/Regeringskansliet

  På eftermiddagen den 31 januari höll närings- och innovationsminister Mikael Damberg rundabordssamtal med fokus på innovation och samarbete för en hållbar framtid på IVA, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Bland deltagarna fanns representanter från tyska och svenska företag, institutioner och myndigheter.

Foto: Regeringskansliet.

Regeringens fem strategiska samverkansprogram

Regeringen pekar genom de fem strategiska samverkansprogrammen ut svenska styrkeområden där man tillsammans med partners investerar i framtiden. Målsättningen är att samverkansprogrammen ska stärka Sveriges globala innovations- och konkurrenskraft samt bidra till en hållbar utveckling och skapa fler jobb.

Regeringskansliet

Hållbart företagande

Hållbart företagande handlar om att driva företag med framtiden i sikte. Regeringen ser hållbart företagande som centralt för svenska företags utveckling.

ABB

Smart industri – en nyindustrialiseringsstrategi

Strategin ska bidra till att stärka industrins konkurrenskraft och göra investeringar i svensk industri mer attraktiva. Strategin har identifierat fyra utmaningar som industrin står inför; digitalisering, hållbarhet, kompetens och innovationskraft.

Illustration: Regeringskansliet

Informationsmaterial: Nationella innovationsrådet

Faktablad om Nationella innovationsrådets uppdrag och syfte.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 577 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida