Mikael Damberg

Närings- och innovationsminister

Näringsdepartementet

”Som närings- och innovationsminister vill jag se till att företagsklimatet i Sverige är så bra att det startas nya företag, att företagen växer, anställer fler och exporterar sina varor och tjänster. På så sätt skapas det fler jobb i Sverige.”

Aktuellt från Mikael Damberg

  • Hållbart företagande

    Hållbart företagande handlar om att driva företag med framtiden i sikte. Regeringen ser hållbart företagande som centralt för svenska företags utveckling.

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg om regeringens nyindustrialiseringsstrategi

Regeringen fattade den 21 januari 2016 beslut om Smart industri – en nyindustraliseringsstrategi för Sverige. Strategin ska bidra till att stärka industrins konkurrenskraft och göra investeringar i svensk industri mer attraktiva.

Hållbar produktion i fokus på industrisamtal i Södertälje

Hur kan hållbar produktion bidra till ökad konkurrenskraft? Vilka fördelar har den svenska industrin? och hur kan hållbarhet stärka dessa fördelar? Det var några frågor som diskuterades på Scania i Södertälje, när Industrisamtalet för första gången hölls utanför Näringsdepartementet.

Strategiska samverkansprogram - en kraftsamling för nya sätt att möta samhällsutmaningar

Den 1 juni presenterade regeringen fem strategiska samverkansprogram som ska bidra till att möta flera av de samhällsutmaningar vi står inför.

Staten och kapitalet - reformer för innovation och hållbar tillväxt

Måndagen den 14 mars överlämnade regeringen propositionen Staten och kapitalet - struktur för finansiering av innovation och hållbar tillväxt, till riksdagen för beslut.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 417 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida