Mikael Damberg

Mikael Damberg

Närings- och innovationsminister

Näringsdepartementet

”Som närings- och innovationsminister vill jag se till att företagsklimatet i Sverige är så bra att det startas nya företag, att företagen växer, anställer fler och exporterar sina varor och tjänster. På så sätt skapas det fler jobb i Sverige.”

Aktuellt från Mikael Damberg

 • Infrastruktur i fokus på dialogforum med besöksnäringen

  • En kvinna och en man tittar mot kameran och ser glada ut.

   Regeringen har utsett Britt Bohlin, till vänster i bild, som särskild utredare för utredningen En sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg till höger.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  • Infrastrukturministern sitter och pratar vid ett avlångt bord tillsammans med flera andra personer.

   Infrastrukturminister Anna Johansson berättade om regeringens infrastrukturproposition som regeringen överlämnade till riksdagen den 11 oktober 2016.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  • En man sitter vid ett avlång bord tillsammans med andra personer. Han pratar i en mikrofon.

   Dialogforum för besöksnäringen samlar aktörer från hela landet, från offentlig och privat sektor. Närmast i bild Christer Fogelmarck, VD Parks & Resorts Scandinavia.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  • Statssekreteraren talar till deltagarna.

   Statssekreterare Niklas Johansson, ny statssekreterare under Mikael Damberg, presenterade sig för deltagarna.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  • En man pratar. Personer vid bordet lyssnar intresserat

   Dialogforum med besöksnäringen är ett komplement till regeringens kontinuerliga dialog med näringslivet, och syftar till att samla näringens företrädare för strategiska samtal en gång i halvåret. Varje dialogforum fokuserar på en specifik fråga och hur det offentliga och det privata kan samverka för att stärka besöksnäringens konkurrenskraft utifrån den frågan. Thomas Brühl, VD VisitSweden AB, närmast i bild.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  Hur förbättrar vi tillgängligheten till Sverige, från Sverige och inom Sverige? Vad kan göras för att påskynda digitaliseringen? Hur kan det offentliga och det privata samverka på ett bättre sätt? Det var några frågor som diskuterades på dialogforumet med besöksnäringen den 19 oktober.

 • Svenska staten har sålt 13,8 miljoner aktier i SAS

  Illustration: Regeringskansliet

  Svenska staten har sålt 13,8 miljoner stamaktier i SAS AB (publ) (”SAS”) för sammanlagt 213,9 miljoner kronor.

Foto: Regeringskansliet.

Regeringens fem strategiska samverkansprogram

Regeringen pekar genom de fem strategiska samverkansprogrammen ut svenska styrkeområden där man tillsammans med partners investerar i framtiden. Programmen är nästa generations resor och transporter, smarta städer, cirkulär och biobaserad ekonomi, life science och uppkopplad industri och nya material. Målsättningen är att samverkansprogrammen ska stärka Sveriges globala innovations- och konkurrenskraft samt bidra till en hållbar utveckling och skapa fler jobb.

Regeringskansliet

Hållbart företagande

Hållbart företagande handlar om att driva företag med framtiden i sikte. Regeringen ser hållbart företagande som centralt för svenska företags utveckling.

Illustration: Regeringskansliet

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg om regeringens nyindustrialiseringsstrategi

Regeringen fattade den 21 januari 2016 beslut om Smart industri – en nyindustraliseringsstrategi för Sverige. Strategin ska bidra till att stärka industrins konkurrenskraft och göra investeringar i svensk industri mer attraktiva.

Mikael Damberg på pressträffen i Rosenbad
Närings- och innovationsminister Mikael Damberg har utsett Anitra Steen och Sylvia Schwaag Serger till samordnare av regeringens insatser med anledning av Ericssons sparpaket. Foto: Regeringskansliet

Pressträff med näringsminister Mikael Damberg om beskedet från Ericsson

Tisdag den 4 oktober höll näringsminister Mikael Damberg pressträff med anledning av Ericssons besked. Under pressträffen utsågs Anitra Steen och Sylvia Schwaag Serger till samordnare av regeringens insatser med anledning av Ericssons sparpaket.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 464 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida