Peter Eriksson

Peter Eriksson, Bostads- och digitaliserings­minister

Bostads- och digitaliseringsminister

Näringsdepartementet

”Sverige ska bygga mer, billigare och hållbart. Alla ska kunna dra nytta av digitaliseringens kraft och möjligheter. Det är mitt fokus som bostads- och digitaliseringsminister”

Aktuellt från Peter Eriksson

 • Öppet seminarium om arkitekturpolitiken i Visby

  • De tre ministrarna talar på seminariet i Almedalen

   De tre ansvariga ministrarna Alice Bah Kuhnke, Karolina Skog och Peter Eriksson om det pågående arbetet med regeringens kommande politik för och satsningar inom arkitektur och hållbar stadsutveckling.

   Foto: Emelie Bergbohm/Regeringskansliet

  • Minister Alice Bah Kuhnke talar under seminariet i Almedalen.

   Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

   Foto: Emelie Bergbohm/Regeringskansliet

  • Minister Peter Eriksson samtalar på scen med moderatorn Tobias Olsson, förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter

   Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson och moderatorn Tobias Olsson, förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter.

   Foto: Emelie Bergbohm/Regeringskansliet

  • Minister Karolina Skog talar under seminariet i Almedalen

   Miljöminister Karolina Skog.

   Foto: Emelie Bergbohm/Regeringskansliet

  Hur kommer regeringens politik för arkitektur och hållbar stadsutveckling se ut? Detta lyftes i ett särskilt seminarium i Arkitekturträdgården i Visby onsdagen den 5 juli med de tre ansvariga ministrarna Alice Bah Kuhnke, Karolina Skog och Peter Eriksson.

 • För ett hållbart digitaliserat Sverige - en digitaliseringsstrategi

  Illustration: Itziar Castany Ramirez/Regeringskansliet

  Strategin anger inriktningen för regeringens digitaliseringspolitik. Visionen är ett hållbart digitaliserat Sverige. Det övergripande målet är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Digitalt kompetenta och trygga människor har möjlighet att driva innovation där målmedveten ledning och infrastruktur är viktiga förutsättningar. För att nå det övergripande målet sätts fem delmål upp om digital kompetens, digital trygghet, digital innovation, digital ledning och digital infrastruktur. Delmålen förklarar hur digitalisering ska kunna bidra till en positiv samhällsutveckling.

Illustration: Regeringskansliet

Peter Eriksson om bostadsmarknadsläget

Torsdag den 30 mars bjöd Peter Eriksson in till det första presseminariet om bostadsmarknadsläget som bostads- och digitaliseringsminister.

Foto: Mikkel Ostergaard och Werner Nystrand/Folio

Regeringens arbete med digitalisering

Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Digitaliseringen är en av de faktorer som skapar störst förändring i dagens samhälle och den påverkar alla delar av samhället. Alla ska ges möjlighet att ta del av digitaliseringen och de fördelar den för med sig.

Bostadsminister Peter Eriksson och utsedda samordnare för arbetskraftskapaciteten inom byggbranschen
. Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Peter Eriksson utser samordnare för arbetskapaciteten i byggbranschen

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson har idag utsett Pia Enochsson och Tommy Andersson till samordnare med uppgift att se över att det finns tillräcklig kapacitet i arbetskraften inom byggbranschen för att kunna säkerställa ett ökat bostadsbyggande.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringens nya bredbandsstrategi - ett helt uppkopplat Sverige

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson har presenetrat regeringens nya bredbandsstrategi – ett helt uppkopplat Sverige. Strategin är den första i sitt slag som täcker alla som bor i Sverige.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 226 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida