Sven-Erik Bucht

Sven-Erik Bucht, Landsbygds­minister

Landsbygdsminister

Näringsdepartementet

"Det ska vara attraktivt att bo och jobba på landsbygden. Jag ser de gröna näringarna, landsbygdsutveckling och regional tillväxt som viktiga delar i att skapa jobb och tillväxt i hela landet."

Aktuellt från Sven-Erik Bucht

 • Film med fyra ministrar: Världen samlas i New York för att rädda haven

  Mänskligheten är helt beroende av haven. Som inkomst- och näringskälla och för vår hälsa. Levande och friska hav är också avgörande för att vi ska lyckas utrota fattigdomen. Isabella Lövin, Karolina Skog, Sven-Erik Bucht och Anna Johansson tar upp olika perspektiv på havens viktiga roll och vikten av att världen kraftsamlar för att rädda haven. Havskonferensen äger rum i New York 5-9 juni 2017 under Sveriges och Fijis ledning. Det är den första stora FN-konferensen som kraftsamlar om haven och den första som fokuserar på ett av de 17 målen i FN:s utvecklingsagenda (Agenda 2030).

 • Sven-Erik Bucht på Sverigeresa för att värna landsbygderna

  • Landsbygdsministern på Sverigeresa.

   Foto: Lena Katarina Johansson/Folio.

  • landsbygdsministern med ägarna för backfors gård i ett stall

   Det första stoppet gick till Sveriges minsta kommun i Bjurholm i Västerbotten där landsbygdsministern besökte Backfors gård som bedriver lant- och skogsbruk samt föder upp hästar. Här landsbygdsminister Sven-Erik Bucht bredvid ägarna Jonas och Elin Nordlund.

   Foto: Claes Nordmark/Regeringskansliet.

  • ägaren och landsbygdsministern mitt emot varandra framför ost

   När Sverigeresan stannade till i Boxholm besökte landsbygdsministern Boxholms ost. Här pratar landsbygdsministern med vd Christer Lundin.

   Foto: Claes Nordmark/Regeringskansliet.

  Under våren 2017 ger sig landsbygdsminister Sven- Erik Bucht ut på en Sverigeresa med stopp i ett 40-tal landsbygdskommuner i Sveriges samtliga 21 län. Ministern träffar företagare, politiker och medborgare för att diskutera hur politiken för landsbygden kan utvecklas och för att få inblick i lokala förutsättningar.

Illustration: Regeringskansliet

Nya regler för fjälljakten gynnar jägare bosatta i Sverige

Regeringen har beslutat om nya regler som ger möjlighet att ge jägare som är bosatta i Sverige företräde till småviltjakt på statens mark ovanför odlingsgränsen och på renbetesfjällen, den så kallade fjälljakten. Tidigare hade alla samma möjlighet till fjälljakt i de aktuella områdena.

Några män skakar hand
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht deltar i fiskeförhandlingarna i Luxemburg 10 oktober. På bilden tillsammans med fiskekommissionären Vella vid tidigare rådsmöte. Foto: Europeiska unionens råd

Ministrar beslutar om fiskekvoter för Östersjön

EU:s jordbruks- och fiskeministrar möts i Luxemburg 10 oktober för att bland annat fastställa kvoter för fisket i Östersjön för 2017. Det gäller torsk, sill, skarpsill, lax och rödspetta. De årliga fiskeförhandlingarna förs mot bakgrund av ett förslag från EU-kommissionen.

Foto: Maria Nilsson/Regeringskansliet

Ett nationellt skogsprogram för Sverige

Regeringen arbetar i bred dialog med organisationer i det civila samhället och myndigheter för att ta fram ett nationellt skogsprogram. Visionen för programmet är ”Skogen - det gröna guldet - ska bidra med jobb och hållbar tillväxt i hela landet samt till utvecklingen av en växande bioekonomi”.

Två ministrar vid ett träd vända mot varandra
Digitaliseringsminister Peter Eriksson och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Foto: Maria Nilsson/Regeringskansliet.

Bredbandsmiljard till landsbygden

Regeringen tillför nu ytterligare pengar till utbyggnad av bredband på landsbygden. Den här extra bredbandsmiljarden ökar förutsättningarna för att bo, leva och jobba i hela Sverige.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 512 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida