Annika Strandhäll

Socialförsäkringsminister

Socialdepartementet

"Trygga socialförsäkringar och pensioner får människor att våga välja sin egen bana i livet. Vi ska ha en balans mellan skydd och krav i sjukförsäkringen och en pension som är rättvis och räcker till. Som minister i Sveriges första feministiska regering är skillnaderna i villkor för kvinnor och män en naturlig utgångspunkt i mitt reformarbete."

Aktuellt från Annika Strandhäll

Illustration: Regeringskansliet

Ds 2016:5 Mer tydlighet och aktivitet i sjuk- och aktivitetsersättningen

I promemorian finns förslag för långtidssjuka att prova arbete eller studera en tid med bibehållen sjukersättning och möjligheter för unga med funktionsnedsättning eller sjukdom att komma i arbete.

Pensionsgruppen i Pensionsmyndighetens monter på Stockholms centralstation
Pensionsgruppen i Pensionsmyndighetens monter på Stockholms centralstation. Foto: Roger Dahlberg/Regeringskansliet

Jämställda pensioner

Pensionsgruppen tar helhetsgrepp på ojämställda pensioner. Inom ramen för den pågående pensionsöversynen har Pensionsgruppen beslutat om ett nytt delprojekt, Jämställda pensioner, som ska tackla utmaningen med de stora skillnaderna mellan mäns och kvinnors pensioner.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Emilio S. de Quiros, Jr. skriver under socialförsäkringsavtal mellan Sverige och Filippinerna.
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Emilio S. de Quiros, Jr. skriver under socialförsäkringsavtal mellan Sverige och Filippinerna. Foto: Roger Dahlberg/Regeringskansliet

Socialförsäkringsavtal med Filippinerna underskrivet

Ett socialförsäkringsavtal mellan Sverige och Filippinerna skrevs under den 15 oktober, för Sveriges del av socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Avtalet samordnar socialförsäkringsförmåner, bland annat pensioner.

Illustration: Regeringskansliet

Åtgärdsprogram för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro

Sedan år 2010 har sjukpenningtalet ökat med nästan 70 procent samtidigt som utgifterna på sjukpenninganslaget ökat med 12 miljarder kronor under 2010–2014. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll har därför presenterat ett åtgärdsprogram.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 162 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida