Åsa Regnér

Åsa Regnér, Barn-, äldre- och jämställdhets­minister

Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

Socialdepartementet

"Som minister i en feministisk regering vill jag utveckla en modern välfärdsmodell. Rättighetsfrågor, möjlighet till inflytande och att stötta de mest utsatta är centralt. Målet är en tydligare jämställdhetspolitik och stärkt delaktighet och tillgänglighet i samhället. Barnets rättigheter ska stärkas liksom kvaliteten, tryggheten och närvaron i äldreomsorgen."

Aktuellt från Åsa Regnér

 • Fokus på nya lösningar mot våld mot barn på toppmöte i Stockholm

  • Minister Åsa Regnér håller tal framför publiken

   Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

   Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • Alla deltagare i publiken tittar upp mot fotografen på en balkong

   Alla deltagare på toppmötet 2030 Agenda 2030 for Children: End Violence Against Children Solutions Summit

   Foto: Jessica Gow/Regeringskansliet

  • Högnivådeltagare i publiken

   Högnivådeltagare på toppmötet.

   Foto: Jessica Gow/Regeringskansliet

  • Flicka ur ungdomsdelegationen skriver på en vit tavla

   Ungdomsdelegat i workshop.

   Foto: Jessica Gow/Regeringskansliet

  Sveriges regering arrangerade toppmötet 2030 Agenda for Children: End Violence Against Children Solutions Summit den 14–15 februari. Det gjordes i samarbete med WePROTECT Global Alliance och Globala partnerskapet mot våld mot barn, där Sverige är ett av 15 vägvisarländer och det första land som arrangerar toppmötet. Under konferensen tillkännagav Japan och Förenade Arabemiraten att de följer Sveriges initiativ och åtar sig att bli vägvisarländer. I artikeln finns även en film med intervjuer med deltagare.

 • Utredning föreslår stärkt barnperspektiv för barn i skyddat boende

  Den 15 januari tog barnminister Åsa Regnér emot förslag för ett stärkt barnperspektiv för barn i skyddat boende. Utredaren föreslår bland annat att skyddat boende ska regleras i Socialtjänstlagen och att Socialnämnden ska säkerställa barnets rätt till skolgång och hälso- och sjukvård. Se även webbsändning, i artikeln, från seminarium i Rosenbad om utredarens förslag.

Jämställdhetsminister Åsa Regnér vid invigningen av den nya myndigheten för jämställdhetsfrågor i Göteborg.
Jämställdhetsminister Åsa Regnér vid invigningen av den nya myndigheten för jämställdhetsfrågor i Göteborg. Foto: Jöran Fagerlund/Jämställdhetsmyndighten

Jämställdhetsmyndigheten invigd

Fredag den 12 januari invigdes den nya jämställdhetsmyndigheten i Angered, Göteborg, med tal av bland andra jämställdhetsminister Åsa Regnér och generaldirektör Lena Ag. Myndigheten ska bidra till en strategisk, sammanhållen och hållbar styrning och ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.

Statsråden Ylva Johansson och Åsa Regnér i möte med arbetsmarknadens parter om sexuella trakasserier.
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och jämställdhetsminister Åsa Regnér i möte med representanter från LO, TCO, Saco, SKL, Svenskt Näringsliv och Arbetsgivarverket. Arbetsmiljöverket och Diskrimineringsombudsmannen deltog också. Foto:Ninni Andersson/Regeringskansliet

Regeringen agerar mot sexuellt våld, trakasserier och kränkningar

Höstens #metoo-upprop har på ett kraftfullt sätt visat att det finns mer att göra för att bekämpa sexuella trakasserier och sexuellt våld på arbetsplatser och i övriga samhället. Regeringen kräver att alla arbetsgivare tar sitt ansvar för en trygg arbetsmiljö och har haft möten med bland annat arbetsmarknadens parter, myndighets- och näringslivschefer. Ta del av regeringens samlade åtgärder.

Äldre kvinna med ett litet barn
I årets budget gör regeringen stora satsningar på bland annat barn och äldre. Foto: Fredrik Schlyter/Johnér

Välfärdssatsningar i höstbudgeten

Regeringen presenterar stora satsningar på välfärden i årets budget med fokus på sjukvården, äldre och barn samt mot hedersrelaterat våld och förtryck. Förslagen i höstbudgeten bygger på ett samarbete mellan regeringen och Vänsterpartiet.

Foto: Folio bildbyrå

Barnkonventionens väg till svensk lag

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag om att göra FN:s barnkonvention till svensk lag. Regeringen anser att barnkonventionens starka ställning behöver tydliggöras och att ett barnrättsbaserat synsätt ska ha stort genomslag i rättstillämpningen.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 795 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida