Gabriel Wikström

Gabriel Wikström, Folkhälso-, sjukvårds- och idrotts­minister

Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

Socialdepartementet

"Sverige är ett av världens rikaste och mest välmående länder. Trots det finns det stora skillnader i hälsa mellan olika grupper. Det är allvarligt men än mer oroande är att dessa skillnader ökar. För att vända utvecklingen har regeringen satt upp som mål att de påverkbara hälsoklyftorna ska slutas inom en generation. Det är ett prioriterat arbete som jag är glad över att få leda."

Aktuellt från Gabriel Wikström

  • Gabriel Wikström sjukskriven

    Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström är sjukskriven under en tid framöver. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll kommer under tiden att ansvara för politikområdena sjukvård, folkhälsa och idrott.

  • Patientmiljard för snabb vård

    Foto: Staffan Larsson

    Regeringen kommer i höstens budgetproposition att satsa en patientmiljard för snabb vård. Den består av två delar: skärpt vårdgaranti i primärvården och patientkontrakt.

Foto: Maskot/Folio

100 miljoner extra till barn och ungas psykiska hälsa

Den befintliga satsningen på psykisk hälsa ska utökas genom att 100 miljoner kronor tillförs landstingen. Pengarna ska användas för barn- och ungdomspsykiatri, inklusive första linjens psykiatri i primärvården.

Foto: Maskot/Folio

Kompetensförsörjningen – nyckeln till en mer jämlik och tillgänglig vård

Regeringen har identifierat kompetensförsörjningen som en nyckelfaktor i att förbättra hälso- och sjukvården, bland annat för att göra vården mer jämlik över landet och öka tillgängligheten.

Foto: Johner/Corbis

Satsning på kortare väntetider inom cancervården

Regeringen tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, genomför mellan 2015 och 2018 en rad insatser på cancerområdet för att uppnå en mer jämlik och tillgänglig cancervård med fokus på att korta väntetiderna och minska regionala skillnader.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 610 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida