Gabriel Wikström

Porträtt av folkhälso,- sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström

Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

Socialdepartementet

"Sverige är ett av världens rikaste och mest välmående länder. Trots det finns det stora skillnader i hälsa mellan olika grupper. Det är allvarligt men än mer oroande är att dessa skillnader ökar. För att vända utvecklingen har regeringen satt upp som mål att de påverkbara hälsoklyftorna ska slutas inom en generation. Det är ett prioriterat arbete som jag är glad över att få leda."

Aktuellt från Gabriel Wikström

 • Nya lagändringar ska garantera jämlikhet i vården

  Två förslag om lagändringar i hälso- och sjukvårdslagen har skickats ut från Socialdepartementet. Förslagen berör privata sjukvårdsförsäkringar samt att universitetssjukhus garanterat ska drivas av landstingen även i framtiden.

 • Samverkan med hälsoministrar i EU viktigt för att utveckla sjukvården

  • Sveriges Idrotts-, folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström hälsar på Frankrikes social- och hälsominister

   Vid besöket i Frankrike träffade folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström sin franska kollega, social- och hälsominister Marisol Touraine.

   Foto: Regeringskansliet

  • GAbriel Wikström och Adalberto Campos Fernandes står tillsammans i ett sammanträdesrum för att fotograferas

   Idrotts-, folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström tillsamman med sin kollega från Portugal, hälsominister Adalberto Campos Fernandes.

   Foto: Regeringskansliet

  • Gabriel Wikström, Sophie Löhde, Madeleine Harby Samuelsson, Søren Brostrøm står uppställda för fotografering i ett sammanträdesrum

   Från vänster i bild ses barn- äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnérs statssekreterare Madeleine Harby Samuelsson, folkhälso-, sjukvård och idrottsminister Gabriel Wikström, Danmarks hälso- och äldreminister Sophie Löhde, , Søren Brostrøm, direktør för Sundhedsstyrelsen i Danmark.

   Foto: Regeringskansliet

  Samverkan med hälsoministrar i EU viktigt för att utveckla sjukvården

Foto: Corbis

Myndigheter ska föreslå insatser för att främja goda matvanor och fysisk aktivitet

Ohälsosamma matvanor och fysisk inaktivitet är de viktigaste bidragande orsakerna till våra vanligaste folksjukdomar. Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket ska därför ta fram underlag till insatser för att främja hälsa relaterad till matvanor och fysisk aktivitet.

Foto: Johner

Samarbete för att motverka antibiotikaresistens

Resolutioner i FN:s generalförsamlingar, en global plan i Världshälsoförsamlingen i Genève och blocköverskridande samtal i Sverige. Genom ökat samarbete internationellt och regionalt så görs framsteg mot ett växande globalt hälsohot.

Foto: Johner/Corbis

Satsning på kortare väntetider inom cancervården

Regeringen tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, genomför mellan 2015 och 2018 en rad insatser på cancerområdet för att uppnå en mer jämlik och tillgänglig cancervård med fokus på att korta väntetiderna och minska regionala skillnader.

Folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström talar från en scen.
– IT-stödens möjligheter att utbyta information måste förbättras och lagstiftningen kring informationshantering behöver ses över, säger Gabriel Wikström. Foto: Regeringskansliet

E-hälsa - en förutsättning för att uppnå en mer effektiv och jämlik vård

Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting har beslutat att ställa sig bakom en gemensam vision för e-hälsoarbetet fram till 2025. Visionen bygger vidare på de tankar och ansatser som finns i strategin från 2010. Avsikten är att visionen ska följas avhandlingsplaner.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 381 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida