Gabriel Wikström

Porträtt av folkhälso,- sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström

Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

Socialdepartementet

"Sverige är ett av världens rikaste och mest välmående länder. Trots det finns det stora skillnader i hälsa mellan olika grupper. Det är allvarligt men än mer oroande är att dessa skillnader ökar. För att vända utvecklingen har regeringen satt upp som mål att de påverkbara hälsoklyftorna ska slutas inom en generation. Det är ett prioriterat arbete som jag är glad över att få leda."

Aktuellt från Gabriel Wikström

 • FN antog deklaration för att minska drogproblemen i världen

  • Gabriel Wikström står i en talarstol i FN:s generalförsamling

   Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström håller Sveriges anförande i FN:s generalförsamling.

   Foto: Regeringskansliet

  • Gabriel Wikström sitter tillsammans med personer från andra länder på ett podium

   Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström (i mitten) deltar på seminariet "Listen first" som handlar om vikten att lyssna på barn och ungdomar för att stödja dem till ett hälsosamt liv.

   Foto: Regeringskansliet

  Tisdagen den 19 april beslutade FN:s medlemsstater om en ny deklaration, som kompletterar andra befintliga beslut, där de förbinder sig att arbeta för att både minska efterfrågan och tillgången på narkotika. Beslutet togs under generalförsamlingens särskilda högnivåsession om narkotika, UNGASS, i New York som pågår till och med den 21 april.

 • Somalia Bandy – ett integrationsprojekt som står stadigt på isen

  Gruppfoto på unga pojkar i bandyutrustning samt några civilklädda personer.
  Idrottsminister Gabriel Wikström och biståndsminister Isabella Lövin tar plats bland Somalias bandyspelare, Somalias förbundskapten Pelle Fosshaug, Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson och supportrar. Foto: Sören Andersson

  I närvaro av idrottsminister Gabriel Wikström och biståndsminister Isabella Lövin spelade Somalia Bandy en vänskapsmatch mot Stockholm Stadslag på Zinkensdamm IP i Stockholm onsdagen den 2 mars.

Illustration: Regeringskansliet

”Så ska vården klara flyktingströmmen”

För att bättre stödja hälso- och sjukvården med tanke på den stora flyktingströmmen beslutar regeringen om fyra uppdrag till de statliga myndigheterna, skriver Gabriel Wikström i en debattartikel.

Foto: Johner/Corbis

Satsning på kortare väntetider inom cancervården

Regeringen tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, genomför mellan 2015 och 2018 en rad insatser på cancerområdet för att uppnå en mer jämlik och tillgänglig cancervård med fokus på att korta väntetiderna och minska regionala skillnader.

Foto: Folio Bildbyrå AB

Kontinuitet och långsiktighet i ANDT-arbetet

Regeringen har beslutat om en förnyad men fortsatt samlad strategi för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken (ANDT-politiken) för perioden 2016–2020. I strategin tar regeringen nya steg för att öka engagemanget och aktiviteten inom området och för att bidra till målet att sluta de påverkbara hälsoklyftorna inom en generation.

Folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström talar från en scen.
– IT-stödens möjligheter att utbyta information måste förbättras och lagstiftningen kring informationshantering behöver ses över, säger Gabriel Wikström. Foto: Regeringskansliet

E-hälsa - en förutsättning för att uppnå en mer effektiv och jämlik vård

Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting har beslutat att ställa sig bakom en gemensam vision för e-hälsoarbetet fram till 2025. Visionen bygger vidare på de tankar och ansatser som finns i strategin från 2010. Avsikten är att visionen ska följas avhandlingsplaner.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 330 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida