Ibrahim Baylan

Ibrahim Baylan Samordnings- och energi­minister

Samordnings- och energiminister

Statsrådsberedningen

"Målet med energipolitiken är att med så lite miljöpåverkan som möjligt säkerställa en trygg eltillgång för företag och hushåll till konkurrenskraftiga priser."

Aktuellt från Ibrahim Baylan

 • Ibrahim Baylan uppmärksammar Belysningsutmaningen

  • Energiminister Ibrahim Baylan står på en stege och tar emot en LED-lampa av Park and Resorts koncernchef

   Under sitt besök hjälpte samordnings- och energiminsiter Ibrahim Baylan Gröna Lund i deras arbete med att byta ut sin belysning till LED-belysning.

   Foto: Nicole Dreher/Regeringskansliet

  • Minister Ibrahim Baylan lyssnar på när Parks and Resorts berättar om sitt hållbarhetsarbete

   Koncernchef Christer Fogelmarck och hållbarhetschef Carin Broryd berättar för samordnings och energiminister Ibrahim Baylan om deras engagemang i Belysningsutmaningen och deras hållbarhetsarbete.

   Foto: Nicole Dreher/Regeringskansliet

  • Minister Ibrahim Baylan går runt inne på Gröna Lund tillsammans med representanter från Gröna Lund och Energimyndigheten

   Under samordnings- och energiminister Ibrahim Baylans besök berättade Gröna Lund om sitt arbete med att byta alla 17 000 belysningspunkter till energieffektiv LED-belysning.

   Foto: Nicole Dreher/Regeringskansliet

  • Minister Ibrahim Baylan står tillsammans med representanter från Gröna Lund och Energimyndigheten

   Johanna Whitlock, projektledare för Belysningsutmaningen på Energimyndigheten; Adam Nilsson, energiingenjör på Gröna Lund; samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan; Carin Broryd, inköps- och hållbarhetschef på Parks and Resorts; Christer Fogelmarck, koncernchef på Parks and Resorts.

   Foto: Nicole Dreher/Regeringskansliet

  Belysningsutmaningen fyller 1 år och för att fira detta besökte samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan Gröna Lund, en av de senaste aktörerna att gå med i satsningen. Mycket har hänt sedan satsningen lanserades för ett år sedan och i dag är aktörer från både offentlig och privat sektor anslutna.

 • Rapport om strategisk plan för omställningen av transportsektorn till fossilfrihet överlämnad

  Fredag den 28 april tog samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan emot en rapport som Energimyndigheten, Boverket, Naturvårdsverket, Trafikanalys, Trafikverket och Transportstyrelsen på regeringens uppdrag gemensamt tagit fram.

Ibrahim Baylan sitter i en fåtölj. Han är klädd i blå kostym, vit skjorta och röd slips.
Ibrahim Baylan är samordnings- och energiminister med uppdrag att leda och samordna regeringens insatser mot segregation. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Ibrahim Baylan leder regeringens arbete mot segregation

En grundsten i den svenska modellen är ett samhälle som håller ihop. Ett särskilt reformprogram har tagits fram för åren 2017 – 2025 som ska stärka utsatta områden och motverka segregationen. Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan leder regeringens arbete med att samordna insatserna för integration och mot segregation.

Energiminister Ibrahim Baylan tillsammans med Energikommissionens ordförande Bo Diczfalusy.
Energiminister Ibrahim Baylan tillsammans med Energikommissionens ordförande Bo Diczfalusy. Foto: Jens Persson/Regeringskansliet

Energikommissionens betänkande presenterat

Den 9 januari överlämnade Energikommissionens ordförande Bo Diczfalusy utredningens betänkande Kraftsamling för framtidens energi till energiminister Ibrahim Baylan. Det innehåller 12 förslag och 30 bedömningar, och baseras på den ramöverenskommelse om energipolitiken som slöts mellan fem partier (S, M, MP, C och KD) den 10 juni 2016.

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan på rådsmöte i Bryssel 27 februari
- Det pågår ett fantastiskt arbete inom EU mot renare energi, sade energiminister Ibrahim Baylan i samband med rådsmötet om energi i Bryssel 27 februari. Foto: Europeiska unionens råd

EU:s framtida energipolitik i fokus

På rådsmöte i Bryssel 27 februari diskuterade energiministrarna omställningen av EU:s energisektor till ren energi. Diskussionerna fördes mot bakgrund av kommissionens lagförslag om energieffektivisering, förnybar energi och EU:s elmarknad.

Ibrahim Baylan, samordnings- och energi­minister.
Ibrahim Baylan, samordnings- och energi­minister. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

Ibrahim Baylan vald till ordförande för International Energy Agency

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan har utsetts till ordförande för ministermötet 2017 inom internationella energiorganet IEA.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 337 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida