Ibrahim Baylan

Ibrahim Baylan Samordnings- och energi­minister

Samordnings- och energiminister

Statsrådsberedningen

"Målet med energipolitiken är att med så lite miljöpåverkan som möjligt säkerställa en trygg eltillgång för företag och hushåll till konkurrenskraftiga priser. "

Aktuellt från Ibrahim Baylan

 • Energisatsningarna i budgetpropositionen 2018

  Ibrahim Baylan, samordnings- och energi­minister.
  Ibrahim Baylan, samordnings- och energi­minister. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

  Budgetförslagen på energiområdet handlar bland annat om energieffektivisering, en ökad användning och produktion av förnybar energi och en trygg energiförsörjning.

 • Strategi för flexiblare elsystem och fler smarta elnät-företag

  • Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan talar inför publiken vid lanseringen.

   Vid lanseringen av strategin gav samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan regeringens syn på vikten av smarta elnät.

   Foto: Nicole Dreher/Regeringskansliet

  • Catarina Nauclér och Svate Axelsson samtalar på scenen vid lanseringen

   Catarina Nauclér, ordförande i arbetsgruppen för strategin för smarta elnät samt forsknings- och utvecklingschef på Fortum tillsammans med lanseringens moderator Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

   Foto: Nicole Dreher/Regeringskansliet

  • Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan tillsammans med medarbetarna på Kansliet för smarta elnät

   Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan tillsammans med kansliet för Forum för smarta elnät: Albin Carlén, Stina Gerhardt, Petter Löfgren, Marielle Lahti och kanslichefen Maria Sandqvist.

   Foto: Nicole Dreher/Regeringskansliet

  Forum för smarta elnät har lanserat en strategi för ökad flexibilitet i elsystemet genom smarta elnät. Vid lanseringen den 14 september talade samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan som är ordförande för forumets styrgrupp.

 • Långsiktig satsning för ett Sverige som håller ihop

  Regeringen kommer att genomföra en långsiktig satsning på socioekonomiskt eftersatta kommuner och områden. Totalt satsar regeringen därför 500 miljoner i budgetpropositionen för 2018 dessa kommuner och områden. Budgetpropositionen bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

Ett pågående energiministermöte i Peking
Energiministrarna i mötessession under Clean Energy Ministerial i Peking, Kina. Foto: Gunilla Hjalmarson/Regeringskansliet

Stärkta samarbeten under energiministermöte i Kina

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylans resa till Peking i juni bidrog till stärkta relationer med flera av världens största ekonomier och gav möjligheter att lyfta fram svensk kunskap och svenska företag. En handlingsplan slöts även för Sveriges fortsatta bilaterala energisamarbete med Kina.

Erik Brandsma lämnar över rapporten till Ibrahim Baylan
Samordnings- och energiminister Ibragim Baylan tog emot myndigheternas rapport. Foto: Regeringskansliet

Rapport om strategisk plan för omställningen av transportsektorn till fossilfrihet överlämnad

Fredag den 28 april tog samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan emot en rapport som Energimyndigheten, Boverket, Naturvårdsverket, Trafikanalys, Trafikverket och Transportstyrelsen på regeringens uppdrag gemensamt tagit fram.

Ibrahim Baylan sitter i en fåtölj. Han är klädd i blå kostym, vit skjorta och röd slips.
Ibrahim Baylan är samordnings- och energiminister med uppdrag att leda och samordna regeringens insatser mot segregation. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Ibrahim Baylan leder regeringens arbete mot segregation

En grundsten i den svenska modellen är ett samhälle som håller ihop. Ett särskilt reformprogram har tagits fram för åren 2017 – 2025 som ska stärka utsatta områden och motverka segregationen. Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan leder regeringens arbete med att samordna insatserna för integration och mot segregation.

Ibrahim Baylan, samordnings- och energi­minister.
Ibrahim Baylan, samordnings- och energi­minister. Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

Ibrahim Baylan vald till ordförande för International Energy Agency

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan har utsetts till ordförande för ministermötet 2017 inom internationella energiorganet IEA.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 371 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida