Stefan Löfven

Statsminister

Statsrådsberedningen

”Vårt land ska vara en ledande och inspirerande kraft i världen. Där vi sluter klyftor och förverkligar de löften om frihet vi ställt ut till våra barn. Där vi investerar gemensamt i människor och miljö, i kunskap och konkurrenskraft, i trygghet i nuet och hopp inför framtiden.”

Aktuellt från Stefan Löfven

  • Sveriges nationella säkerhetsstrategi

    Stefan Löfven i samtal med svenska soldater
    På Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen den 8 januari presenterade statsminister Stefan Löfven en nationell säkerhetsstrategi. Foto: Jonatan Holst/Regeringskansliet

    Den 8 januari presenterade statsminister Stefan Löfven en nationell säkerhetsstrategi på Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen. För första gången gör en svensk regering en samlad redovisning på säkerhet i bred bemärkelse. Säkerhetsstrategin utgår från målen för vår säkerhet, tar ut riktningen och sätter ramarna för det arbete som krävs för att värna vår säkerhet och för att lägga de gemensamma resurserna där de gör bäst nytta.

Foto: Viktor Svedberg/Regeringskansliet

Statsministern träffade Nobels fredspristagare, president Juan Manuel Santos

Måndag den 12 december tog statsminister Stefan Löfven emot Colombias president Juan Manuel Santos i Stockholm. Besöket skedde med anledning av att president Santos tilldelats Nobels fredspris för sitt arbete med att nå ett fredsavtal mellan den colombianska regeringen och FARC-gerillan. Priset ska ses som en hyllning till alla involverade i fredsarbetet, det colombianska folket och till krigets offer.

Stefan Löfven står och pratar med flera personer.
Statsminister Stefan Löfven besöker medarbetare vid Polishuset, region Väst. Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet

Statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Anders Ygeman besökte Göteborg

Onsdagen den 30 november besökte statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Anders Ygeman Göteborg för att ta del av polisens arbete med brottsbekämpning med fokus på kampen mot den organiserade brottsligheten och att utreda grova våldsbrott. Under dagen besökte även statsministern och inrikesministern Angered för att få information om arbetet med "Trygg i Göteborg".

Statsminister Stefan Löfven och Tjeckiens premiärminister Bohuslav Sobotka.
Statsminister Stefan Löfven och Tjeckiens premiärminister Bohuslav Sobotka. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Tjeckiens premiärminister besökte Sverige

Den 3-4 november besökte Tjeckiens premiärminister Bohuslav Sobotka Sverige på inbjudan av statsminister Stefan Löfven. Under överläggningarna i Rosenbad stod frågor om jobb och tillväxt, inre marknaden, ordning och reda på arbetsmarknaden och migration i fokus.

Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven i FN. Foto: FN

Stefan Löfven lanserade Global Deal i New York

Den 21 september 2016 lanserade statsminister Stefan Löfven Global Deal, en global satsning för social dialog och bättre villkor på arbetsmarknaden, i FN.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 570 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida