Stefan Löfven

Statsminister

Statsrådsberedningen

”Vårt land ska vara en ledande och inspirerande kraft i världen. Där vi sluter klyftor och förverkligar de löften om frihet vi ställt ut till våra barn. Där vi investerar gemensamt i människor och miljö, i kunskap och konkurrenskraft, i trygghet i nuet och hopp inför framtiden.”

Aktuellt från Stefan Löfven

  • Statsminister Stefan Löfven besöker Erbil

    Statsminister Stefan Löfven kommer under sitt besök i Erbil i dag bland annat ha överläggningar med den kurdiska regionala regeringens president och premiärminister. Statsministern kommer att diskutera den pågående utvecklingen i landet som helhet, inklusive utvecklingen i norra Irak och offensiven mot Mosul. Statsministern kommer också träffa företrädare för den svenska utbildningsinsatsen mot Daesh, som kommer att fördubblas.

  • EU:s stats- och regeringschefer möttes i Bryssel 20-21 oktober

    Statsminister Stefan Löfven höll en presskonferens efter att Europeiska rådet avslutat förhandlingarna om handelsavtalet mellan Kanada och EU. Syrien, Ryssland och migration stod också på EU-ledarnas dagordning vid mötet som hölls 20-21 oktober.

Stefan Löfven mötte Estlands premiärminister Taavi Rõivas i Rosenbad.
Stefan Löfven mötte Estlands premiärminister Taavi Rõivas i Rosenbad. Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

Statsminister Stefan Löfven träffade Estlands premiärminister Taavi Rõivas

Statsminister Stefan Löfven träffade i dag Estlands premiärminister Taavi Rõivas. Regeringscheferna uppmärksammade det mycket goda bilaterala och regionala samarbetet mellan Sverige och Estland.

Illustration: Regeringskansliet

Statsministern och utrikesministern om situationen i Mellanöstern

"Vi i Sverige är inte ensamma med vår frustration över de övergrepp som pågår i Mellanöstern", skriver statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström i en debattartikel den 16 oktober 2016.

Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven i FN. Foto: FN

Stefan Löfven lanserade Global Deal i New York

Den 21 september 2016 lanserade statsminister Stefan Löfven Global Deal, en global satsning för social dialog och bättre villkor på arbetsmarknaden, i FN.

Foto: Regeringskansliet.

Regeringens fem strategiska samverkansprogram

Regeringen pekar genom de fem strategiska samverkansprogrammen ut svenska styrkeområden där man tillsammans med partners investerar i framtiden. Programmen är nästa generations resor och transporter, smarta städer, cirkulär och biobaserad ekonomi, life science och uppkopplad industri och nya material. Målsättningen är att samverkansprogrammen ska stärka Sveriges globala innovations- och konkurrenskraft samt bidra till en hållbar utveckling och skapa fler jobb.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 530 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida