Stefan Löfven

Stefan Löfven, Stats­minister

Statsminister

Statsrådsberedningen

”Vårt land ska vara en ledande och inspirerande kraft i världen. Där vi sluter klyftor och förverkligar de löften om frihet vi ställt ut till våra barn. Där vi investerar gemensamt i människor och miljö, i kunskap och konkurrenskraft, i trygghet i nuet och hopp inför framtiden.”

Aktuellt från Stefan Löfven

  • Statsministern leder ny FN-kommission om framtidens arbete

    Statsminister Stefan Löfven
    Statsminister Stefan Löfven Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

    Statsminister Stefan Löfven har tackat ja till att leda en ny global FN-kommission om framtidens arbete tillsammans med Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim. Kommissionen, samlar ett 20-tal experter från olika delar av världen. Den ska analysera effekterna av de omvälvande och långsiktiga förändringar, som exempelvis digitalisering, klimatförändringar och demografi innebär. Den ska komma med rekommendationer för att skapa en bättre fungerande arbetsmarknad.

  • Regeringsombildning 27 juli

    Statsminister Stefan Löfven presenterar i dag en regeringsombildning. Tre statsråd har valt att avgå, två nya statsråd har utsetts och två statsråd har fått förändrade ansvarsområden.

Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven besökte småländska Lessebo i februari 2017. Här fick han tillfälle att träffa och tala med anställda på pappersbruket. Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

Stefan Löfven på resa genom Sverige

Under 2017 reser statsminister Stefan Löfven runt i landet för att samtala med människor, diskutera utmaningar i samhället och besöka företag. Han besöker framför allt mindre orter som vanligtvis inte hamnar i politikens eller mediernas fokus.

Foto: E+/Getty Images

Toppmöte om rättvisa jobb och tillväxt

Sveriges statsminister Stefan Löfven kommer tillsammans med Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker att stå värd för ett toppmöte i Göteborg den 17 november 2017. Fokus kommer att ligga på att främja rättvisa jobb och tillväxt.

Stefan Löfven talar utomhus i Järva
I Järva presenterade statsminister Stefan Löfven fortsatta investeringar i skolan under 2018. Foto: Victor Svedberg/Regeringskansliet

Storsatsning för högre kunskapsresultat

Under den sista dagen av politikerveckan i Järva presenterade statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Gustav Fridolin fortsatta investeringar i skolan under 2018. I höstens budgetproposition vill regeringen skjuta till ytterligare 1,5 miljarder kronor för att skapa en mer jämlik skola med höga kunskapsresultat.

Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven i FN. Foto: FN

Stefan Löfven lanserade Global Deal i New York

Den 21 september 2016 lanserade statsminister Stefan Löfven Global Deal, en global satsning för social dialog och bättre villkor på arbetsmarknaden, i FN.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 700 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida