Aida Hadzialic

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic.

Gymnasie- och kunskapslyftsminister

Utbildningsdepartementet

"Den röda tråden för mig är kunskap-jobb-tillväxt-välfärd. För alla."

Aktuellt från Aida Hadzialic

  • Språket nyckeln in i samhället

    Om man är nyanländ är språket den viktigaste nyckeln för att ta sig in i det svenska samhället och etablera sig på arbetsmarknaden. Regeringen gör därför en rad satsningar på svenskundervisningen.

  • Dialog med näringslivet om ungas etablering i arbetslivet

    Statsrådet Hadzialic
    Statsrådet Hadzialic Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

    Fredag 20 maj träffade statsrådet Aida Hadzialic och Inger Ashing, samordnaren för unga som varken arbetar eller studerar, representanter från näringslivet för diskussioner kring etablering i arbetslivet för unga som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic och det Ungdomspolitiska rådet
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic och det Ungdomspolitiska rådet. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Aida Hadzialic träffade det Ungdomspolitiska rådet

Den 13 maj träffade gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic det Ungdomspolitiska rådet för diskussioner kring ungas inflytande och delaktighet.

Deltagare vid pressfika för nationell samling för läraryrket
Per-Arne Andersson, SKL, Matz Nilsson, Sveriges skolledarförbund, Birgitta Ljung, Idéburna skolors riksförbund, Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Gustav Fridolin, utbildningsminister, Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister, Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet och Bo Jansson, Lärarnas riksförbund. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Fem punkter för att stärka läraryrket

Vid ett pressfika den 10 maj kommenterade utbildningsminister Gustav Fridolin, gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic och Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, tillsammans med parterna inom nationell samling för läraryrket de fem punkter för att stärka läraryrket som presenterats tidigare samma dag.

Illustration: Regeringskansliet

Utredning om nationella prov överlämnas

Idag har utbildningsminister Gustav Fridolin och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic tagit emot betänkandet ”Likvärdigt, rättssäkert och effektivt – ett nytt nationellt system för kunskapsbedömning”. Utredningen om nationella prov föreslår ett nytt nationellt system för kunskapsbedömning i tre delar. Systemet ska innehålla nationella prov, nationella bedömningsstöd och nationell kunskapsutvärdering.

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Nytt forum för dialog om folkbildning

I veckan anordnade Utbildningsdepartementet tillsammans med Folkbildningsrådet det första Folkbildningsforumet. Genom Folkbildningsforum vill regeringen bjuda in ett representativt urval av folkbildningens aktörer till en samlad och årligen återkommande dialog.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 229 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida