Anna Ekström

Gymnasie- och kunskapslyftsminister

Utbildningsdepartementet

"I skolan ska alla elever, oavsett bakgrund, lära sig så mycket som möjligt och utvecklas som aktiva samhällsmedborgare. Utbildning ska vara en möjlighet för alla under hela livet. Så skapas förutsättningar för det livslånga lärandet. Jag tror på en jämlik skola med fokus på kunskap och bildning."

Aktuellt från Anna Ekström

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Stort intresse för Svenska från dag ett

Svenska från dag ett är en satsning för att ge nyanlända i Sverige möjlighet att lära sig svenska tidigt och samtidigt få en grundläggande förståelse för, och inblick i, det svenska samhället. Ett viktigt syfte är att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning under asyltiden.

Illustration: Regeringskansliet

SISU med bland studieförbunden inom Svenska från dag ett

Regeringen har i dag beslutat om en förordningsändring som innebär att statsbidrag från 2017 också kommer att kunna fördelas av studieförbundet SISU Idrottsutbildarna för verksamhet inom ramen för satsningen Svenska från dag ett. Bidraget kan i dag fördelas till de tio studieförbund som får statsbidrag inom folkbildningsanslaget från Folkbildningsrådet, liksom till folkhögskolor.

Anna Ekström och deltagare i mötet
Anna Ekström i möte med det Ungdomspolitiska rådet. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Ungas fritid – tema för det Ungdomspolitiska rådet

Den här veckan träffade gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström, som ansvarar för ungdomspolitiken inom regeringen, det Ungdomspolitiska rådet. Detta var första gången rådet samlades sedan Anna Ekström tillträdde som minister. Temat för detta möte var ungas fritid.

Anna Ekström pratar med elever i ett klassrum.
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström med elever i SA15B. Foto: Helena Paues/Regeringskansliet

Anna Ekström besökte Tullinge gymnasium

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte förra veckan Tullinge gymnasiet i Botkyrka kommun. Ministern togs emot av rektor Lennart Gudmark och utbildningsnämndens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 64 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida