Gustav Fridolin

Utbildningsminister

Utbildningsdepartementet

"Alla barn ska få en ärlig chans i skolan. Alla elever ska få den tid och det stöd de behöver av sina lärare. Det kräver att fler får brinna för och stannar i läraryrket."

Aktuellt från Gustav Fridolin

  • Gustav Fridolin deltar vid lanseringen av UNFPA:s årliga rapport

    Fredagen den 21 oktober, deltar utbildningsminister Gustav Fridolin vid den svenska lanseringen av UNFPA:s, FN:s befolkningsfonds, årliga rapport. Rapporten fokuserar i år på 10-åriga flickors rättigheter, behov och deras roll för att uppnå de globala utvecklingsmålen.

  • Förslag till Lagrådet om försöksverksamhet med betyg från årskurs 4

    Illustration: Regeringskansliet

    Regeringen har i dag beslutat om en lagrådsremiss som innebär att högst 100 av landets cirka 3 600 skolor med mellanstadium ska kunna bedriva försöksverksamhet med betyg från årskurs 4. Försöksverksamheten är en överenskommelse mellan regeringen, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna.

Illustration: Regeringskansliet

Samtliga Sveriges kommuner tar del av lågstadiesatsningen

Regeringens satsningar på fler anställda i förskoleklass, lågstadiet och fritidshem har mött stort intresse. När Statens skolverk i dag redovisar hur ansökningarna sett ut visar de att samtliga landets 290 kommuner kommer ta del av satsningen även i år. För läsåret 2016/17 är satsningarna utökade till totalt 2,8 miljarder och innefattar nu även att fritidshemmen får omkring en halv miljard kronor för fler anställda.

Utbildningsminister Gustav Fridolin
Utbildningsminister Gustav Fridolin Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet

Gustav Fridolin tog emot betänkandet om en läsa-skriva-räkna-garanti

Utbildningsminister Gustav Fridolin tog emot betänkandet På goda grunder – en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik från Utredningen om en läsa-skriva-räkna-garanti.

Foto: Folio bildbyrå

Samlade budgetinvesteringar inom utbildningsområdet

Investeringar för ökad kvalitet och fler anställda i skolan, fler platser på lärarutbildningarna, stöd till förskolor och skolor som har svåra förutsättningar och ett stärkt kunskapslyft genom en utökad satsning på yrkesvux och lärlingsvux. Det är några av de satsningar på utbildning som regeringen avser att göra utifrån budgetpropositionen för 2017.

Illustration: Regeringskansliet

Jan-Eric Gustafsson blir ny ordförande i Skolkommissionen

Utbildningsminister Gustav Fridolin har beslutat att utse ledamoten av Skolkommissionen professor Jan-Eric Gustafsson till ny ordförande.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 292 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida