Gustav Fridolin

Utbildningsminister

Utbildningsdepartementet

"Alla barn ska få en ärlig chans i skolan. Alla elever ska få den tid och det stöd de behöver av sina lärare. Det kräver att fler får brinna för och stannar i läraryrket."

Aktuellt från Gustav Fridolin

  • Gustav Fridolin besöker Bokmässan i Göteborg

    Den 22 september besöker utbildningsminister Gustav Fridolin Bokmässan i Göteborg. Ministern kommer bland annat presentera Läsdelegationen tillsammans med kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Gustav Fridolin medverkar i Bokmässan under både torsdagen och fredagen.

  • Samlade budgetinvesteringar inom utbildningsområdet

    Foto: Folio bildbyrå

    Investeringar för ökad kvalitet och fler anställda i skolan, fler platser på lärarutbildningarna, stöd till förskolor och skolor som har svåra förutsättningar och ett stärkt kunskapslyft genom en utökad satsning på yrkesvux och lärlingsvux. Det är några av de satsningar på utbildning som regeringen avser att göra utifrån budgetpropositionen för 2017.

Illustration: Regeringskansliet

Jan-Eric Gustafsson blir ny ordförande i Skolkommissionen

Utbildningsminister Gustav Fridolin har beslutat att utse ledamoten av Skolkommissionen professor Jan-Eric Gustafsson till ny ordförande.

Gustav Fridolin och Helen Hellmark Knutsson besöker Rikstens skola
Utbildningsminister Gustav Fridolin och Helen Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, besöker Rikstens skola i Botkyrka. Foto: Klas-Herman Lundgren

Fler vägar till och tillbaka till läraryrket

I den kommande budgetpropositionen föreslår regeringen ett flertal investeringar för att möta lärarbristen, bland annat genom att skapa fler vägar till läraryrket och få lärare att återvända. Regeringen vill även bygga ut lärar- och förskollärarutbildningarna med 3 600 utbildningsplatser och öka antalet lärare i svenska som andraspråk.

Illustration: Regeringskansliet

Minskad detaljstyrning av Skolverket för en bättre skola

Statens skolverk ska främja att alla barn och elever får tillgång till en utbildning och verksamhet som är likvärdig och av god kvalitet i en trygg miljö. För att förbättra myndighetens förutsättningar att utföra sitt uppdrag föreslår regeringen i budgetpropositionen för 2017 förändringar i styrningen av Skolverket.

Gustav Fridolin vid skoldialogsturné
Gustav Fridolin vid skoldialogsturné (Uppsala 2015) Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Regionala träffar för skolan – utbildningsministern i dialog med skolaktörer

Utbildningsminister Gustav Fridolin fortsätter arbetet med nya regionala träffar för att möta skolaktörer i kommunerna. I år är fokus hur alla elever ska nå behörighet till gymnasieskolan. Totalt anordnas 25 träffar i 20 regioner. Skolaktörer verksamma i alla Sveriges kommuner bjuds in.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 274 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida