Helene Hellmark Knutsson

Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson.

Minister för högre utbildning och forskning

Utbildningsdepartementet

"Kunskap är grunden för en positiv samhällsutveckling och vårt främsta internationella konkurrensmedel. Sverige ska konkurrera med kunskap och kompetens - inte med låga löner. "

Aktuellt från Helene Hellmark Knutsson

Helene Hellmark Knutsson
Helene Hellmark Knutsson är minister för högre utbildning och forskning samt ledamot i regeringens innovationsråd. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Nationella innovationsrådet möttes den 24 november

Torsdag den 24 november ledde statsminister Stefan Löfven Nationella innovationsrådets möte som var det sista mötet för i år. På agendan stod digitalisering, regeringens strategiska samverkansprogram och arbetet inom rymdområdet.

Illustration: Regeringskansliet

Förslag för en flexiblare och mer attraktiv ämneslärarutbildning

Utbildningsdepartementet skickar nu ut en promemoria med förslag om en mer flexibel ämneslärarutbildning för grundskolans årskurs 7-9 på remiss. Syftet är att öka utbildningens kvalitet och status genom bland annat krav på mer omfattande ämnesstudier och skapa större valfrihet för lärarstudenterna. Förslaget om en ny mer attraktiv och flexibel ämneslärarutbildning föreslås träda i kraft den 1 januari 2018.

Helene Hellmark Knutsson
Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Högskolans jämställdhet i fokus vid seminarium

Fredagen den 14 oktober presenterade Universitetskanslersämbetet sin rapport Kvinnor och män i högskolan vid ett frukostseminarium. Rapporten visar att jämställdheten i högskolan har förbättrats något under de sista tio åren men att könsmönstren i stort består. Helene Hellmark Knutsson inledningstalade och berättade om hur hon och regeringen ser på den här frågan.

Helene Hellmark Knutsson vid regionalt dialogseminarium i Uppsala
Helene Hellmark Knutsson vid regionalt dialogseminarium i Uppsala. Foto: Klas-Herman Lundgren/Regeringskansliet

Helene Hellmark Knutsson anordnade regional dialog om lärarförsörjningen i Uppsala

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, höll i veckan det fjärde regionala dialogseminariet om hur Sverige ska möta behoven av lärare både nu och framöver. Seminariet hölls i Uppsala och samlade ett 50-tal företrädare för kommuner, studentkårer, fackförbund och lärarutbildare. Framöver kommer fler seminarier att anordnas men redan nu har Helene börjat få en bild över hur det ser ut i kommunerna.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 455 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida