Helene Hellmark Knutsson

Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson

Minister för högre utbildning och forskning

Utbildningsdepartementet

"Kunskap är grunden för en positiv samhällsutveckling och vårt främsta internationella konkurrensmedel. Sverige ska konkurrera med kunskap och kompetens - inte med låga löner. "

Aktuellt från Helene Hellmark Knutsson

Illustration: Regeringskansliet

Ny utredning för ökad internationalisering inom högre utbildning och forskning

Regeringen ger en särskild utredare i uppdrag att bland annat föreslå nya mål och en ny nationell strategi för internationalisering av universitet och högskolor. Utredaren ska även föreslå hur fler studenter kan få ett internationellt perspektiv i sin utbildning. Agneta Bladh utses till särskild utredare.

Illustration: Regeringskansliet

190 nybörjarplatser fördelas på tre nya kompletterande utbildningar för personer med utländsk examen

Regeringen har beslutat om antalet nybörjarplatser 2017 på tre av de nya kompletterande utbildningar för personer med utländsk examen som ska startas på flera av landets universitet och högskolor. Totalt rör det sig om 60 nybörjarplatser på kompletterande utbildning för biomedicinska analytiker, 90 nybörjarplatser för ekonomer och 40 nybörjarplatser för systemvetare.

Illustration: Regeringskansliet

Nya nomineringspersoner för Karolinska institutet ska lämna förslag till fyra nya ledamöter

Regeringen har utsett seniorprofessorn Göran Bexell och landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård som nomineringspersoner för Karolinska institutet. Deras uppdrag är att lämna förslag till fyra externa ledamöter som ska utses av regeringen i vår.

Illustration: Regeringskansliet

All etikprövning föreslås samlas inom en ny myndighet

Utbildningsdepartementet skickar nu ut förslag om en ny organisation för etikprövning av forskning på remiss. I promemorian föreslås bland annat att de sex regionala etikprövningsnämnderna ska avvecklas. I stället föreslås att etikprövning som avser människor ska samlas inom en ny myndighet, Etikprövningsmyndigheten.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 485 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida