Helene Hellmark Knutsson

Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson.

Minister för högre utbildning och forskning

Utbildningsdepartementet

"Kunskap är grunden för en positiv samhällsutveckling och vårt främsta internationella konkurrensmedel. Sverige ska konkurrera med kunskap och kompetens - inte med låga löner. "

Aktuellt från Helene Hellmark Knutsson

Helene Hellmark Knutsson
Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Helene Hellmark Knutsson besöker Medelhavsinstituten i Italien

Den 12-15 juni reser Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, till Italien för att besöka Svenska Institutet i Rom och Stiftelsen San Michele på Capri.

Utredning föreslår att polisutbildningen blir högskoleutbildning

Den nuvarande grundutbildningen till polisman omformas till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng som ska benämnas polisexamen. Det är ett av förslagen från utredaren, lagman Petra Lundh i Polisutbildningsutredningen, som i dag överlämnat sitt betänkande till regeringen.

Landsbygd från tåg
Nästa generations resor och transporter: Samverkan bidrar till långsiktiga förutsättningar för nästa generations resor och transporter. Programmet bygger vidare på regeringens vision om att Sverige ska vara ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Foto: Anna Nilden, Folio.

Strategiska samverkansprogram - en kraftsamling för nya sätt att möta samhällsutmaningar

Den 1 juni presenterade regeringen fem strategiska samverkansprogram som ska bidra till att möta flera av de samhällsutmaningar vi står inför.

Helene Hellmark Knutsson på seminarium i Malmö
Helene Hellmark Knutsson talar på dialogseminarium i Malmö. Foto: Klas-Herman Lundgren/Regeringskansliet

Dialogseminarium om lärarbristen

Nyckeln för att vända utvecklingen i den svenska skolan är skickliga och engagerade lärare, men Sverige står inför en stor lärarbrist. Sedan dag ett har regeringen därför arbetat för att stärka läraryrkets attraktivitet och för att få fler att vilja bli och förbli lärare. Samtidigt finns det ett behov av ett gemensamt arbete för att möta den stora samhällsutmaning som lärarbristen innebär.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 343 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida