Helene Hellmark Knutsson

Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson.

Minister för högre utbildning och forskning

Utbildningsdepartementet

"Kunskap är grunden för en positiv samhällsutveckling och vårt främsta internationella konkurrensmedel. Sverige ska konkurrera med kunskap och kompetens - inte med låga löner. "

Aktuellt från Helene Hellmark Knutsson

Helene Hellmark Knutsson på seminarium i Malmö
Helene Hellmark Knutsson talar på dialogseminarium i Malmö. Foto: Klas-Herman Lundgren/Regeringskansliet

Dialogseminarium om lärarbristen

Nyckeln för att vända utvecklingen i den svenska skolan är skickliga och engagerade lärare, men Sverige står inför en stor lärarbrist. Sedan dag ett har regeringen därför arbetat för att stärka läraryrkets attraktivitet och för att få fler att vilja bli och förbli lärare. Samtidigt finns det ett behov av ett gemensamt arbete för att möta den stora samhällsutmaning som lärarbristen innebär.

Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson
Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Forskningsministern möter unga forskare

Fredag 20 maj kommer några av vinnarna i Förbundet Unga Forskares tävling för gymnasieelever inom naturvetenskap, teknik och matematik till Utbildningsdepartementet för att visa upp sina projekt för Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Helene Hellmark Knutsson gör handavtryck i betong
Helene Hellmark Knutsson gör handavtryck i betong. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Helene Hellmark Knutsson invigde bygge av nya studentbostäder på KTH

Den 11 maj invigde Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, bygget av 305 nya studentbostäder på KTH Campus. Studentbostäderna, som är ett resultat av ett samarbete mellan KTH, Akademiska Hus, Statens Fastighetsverk och Stockholms stad, ska vara inflyttningsklara till höstterminen 2017.

Deltagare vid pressfika för nationell samling för läraryrket
Per-Arne Andersson, SKL, Matz Nilsson, Sveriges skolledarförbund, Birgitta Ljung, Idéburna skolors riksförbund, Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Gustav Fridolin, utbildningsminister, Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister, Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet och Bo Jansson, Lärarnas riksförbund. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

Fem punkter för att stärka läraryrket

Vid ett pressfika den 10 maj kommenterade utbildningsminister Gustav Fridolin, gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic och Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, tillsammans med parterna inom nationell samling för läraryrket de fem punkter för att stärka läraryrket som presenterats tidigare samma dag.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 330 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida