Isabella Lövin

Biståndsminister Isabella Lövin.

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

Utrikesdepartementet

"Som biståndsminister ska jag modernisera Sveriges utvecklingssamarbete för att kunna möta de utmaningar världen står inför. Sverige har en viktig roll internationellt för att driva på för en hållbar utveckling som kommer alla människor till del. Vi är den första generationen som kan utrota fattigdomen och den sista som kan stoppa klimatförändringarna."

Aktuellt från Isabella Lövin

  • Ansvarsområden efter regeringsombildning

    I samband med den regeringsombildning som statsminister presenterade idag blev det klart att statsrådet Isabella Lövin får delvis nya ansvarsuppgifter. Isabella Lövin kommer att ha titeln minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat. Det innebär att hon kommer ansvara för den internationella klimatpolitiken vid sidan av ansvaret för biståndspolitiken. Ansvaret för det dagliga arbetet med frågorna kommer att delas mellan Utrikesdepartementet och Miljö- och energidepartementet. Begreppet bistånd ändras i titeln till internationellt utvecklingssamarbete eftersom det ger en mer rättvisande bild av hur verksamheten ser ut. Statsrådet Lövin kommer också att få titeln vice statsminister.

Isabella Lövin och Unicefs chef Anthony Lake
Biståndsminister Isabella Lövin och Unicefs chef Anthony Lake Foto: Annika Flensburg/Regeringskansliet

Unicefs chef Anthony Lake besök i Sverige inför det humanitära toppmötet

Den 20 maj besökte Unicefs chef Anthony Lake Sverige på sin väg till det humanitära världstoppmötet i Istanbul den 23-24 maj. Under besöket träffade han biståndsminister Isabella Lövin för att diskutera partnerskapet mellan Sverige och Unicef, det humanitära världstoppmötet samt genomförandet av Agenda 2030.

Foto: UN Photo/Tobin Jones

Humanitära året 2016

De humanitära behoven i världen ökar. Samtidigt har fler och nya typer av kriser och katastrofer försvårat insatsarbetet i ett läge med redan begränsade humanitära resurser. 2016 står de humanitära frågorna i fokus för bistånds- och utvecklingspolitiken. I maj 2016 hålls det första humanitära världstoppmötet The World Humanitarian Summit (WHS), som kommer att äga rum i Istanbul med närvaro av både biståndsministern och utrikesministern.

Illustration: FN

Globala målen och Agenda 2030

De globala målen och Agenda 2030 syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Isabella Lövin med Sierra Leones finansminister Dr Marah.
Isabella Lövin med Sierra Leones finansminister Dr Marah under ett besök i Sierra Leone i februari. Lövin och Dr Marah delar ordförandeskapet i den Internationella dialogen för freds- och statsbyggande. Foto: Annika Flensburg/Regeringskansliet

Internationella dialogen om freds- och statsbyggande

Sedan början av 2015 är biståndsminister Isabella Lövin samordförande i den Internationella dialogen om freds- och statsbyggande (International Dialogue on Peacebuilding and Statebuilding, IDPS).

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 313 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida