Artikel från Regeringskansliet

Filtrera fram innehåll

Publicerad Uppdaterad

Webbplatsen innehåller ett antal nya funktioner som ska göra det möjligt för användare att på ett enkelt sätt följa vad regeringen gör inom olika områden.

På flertalet sidor på webbplatsen finns en filterfunktion. Den används för att filtrera fram innehåll utifrån typ, som till exempel rättsdokument, artiklar eller pressmeddelanden. Det går även att sortera innehåll efter område eller avsändare. Filtret gör det alltså möjligt att få fram just det innehåll som användaren är intresserad av.

På sidan Näringsdepartementet listas exempelvis innehåll i filtret som har kategorin Näringsdepartementet. Under innehållstyp i filtret går det till exempel att markera pressmeddelanden, och under områden välja näringsliv. Då visas alla pressmeddelanden från Näringsdepartementet som handlar om näringsliv.

Näringsdepartementet

Det är möjligt att prenumerera på det urval som har gjorts i filtret, antingen via e-post eller via RSS.

Så här prenumererar du

Gå till filtret på valfri sida. Börja på startsidans filter om du är intresserad av att kunna välja från allt innehåll på webbplatsen. Gör ditt urval i filtret ovanför artikellistningen. Under "Prenumerera" kan du sedan välja att få ditt urval antingen via e-post eller RSS. Följ instruktionerna på de följande sidorna.

Du kan addera fler avsändare, områden eller innehållstyper genom att använda filtreringsfunktionen en gång till och sedan välja prenumerera. Då läggs detta urval till i din existerande prenumeration. Väljer du att avsluta din prenumeration (via länken i ett av de mejl du mottagit) så avslutas alla dina prenumerationer, det vill säga det val du gjort vid det första prenumerationstillfället samt alla de tillägg du eventuellt gjort vid senare tillfällen.

Lämna gärna synpunkter på den nya webbplatsen via formuläret.