Sök på regeringen.se

Regeringens nya webbplats har fått nya funktioner för innehållsförslag och sökning i dokument.

En väl fungerande sökfunktion är A och O för att användaren ska kunna hitta det den söker på webbplatsen.

Sökrutan har en framträdande plats på regeringen.se. I sökrutan ges förslag på prioriterat innehåll för de ord som skrivs in. Navigering mellan sidförslagen kan ske med tabb- och piltangenterna. Sidförslagen försvinner om du klickar utanför sökrutan eller trycker på escape-knappen på tangentbordet.

En stor del av innehållet på regeringens webbplats är rättsinformation som publiceras i pdf-filer. Därför söks även pdf-filer och andra dokument igenom. I sökresultatet markeras sökordet i sitt sammanhang i dokumentet för att det ska bli lättare att hitta det du söker även i dokumentfilen. Det finns även länkar till dokumentens html-sidor på webbplatsen för varje sökträff.

Sökträffarna kan sorteras utifrån relevans eller senast uppdaterad.

Lämna gärna synpunkter på den nya webbplatsen via formuläret.