Artikel från Regeringskansliet

Nya webbplatsen regeringen.se

Publicerad Uppdaterad

Välkommen till regeringens och Regeringskansliets nya webbplats. Här står politiken i centrum. Den nya designen och de nya funktionerna ska göra att det går snabbare och blir enklare för användaren att hitta den information som söks.

Webbplatsen tar hänsyn till expertrekommendationer vad gäller användbarhet och tillgänglighet. Det har även gjorts användarundersökningar som ligger till grund för utformningen av webbplatsen och dess funktioner.

Innehållet är kategoriserat utifrån vem som är ansvarig, vad det handlar om och vilken innehållstyp det är. Kategoriseringen, tillsammans med en filterfunktion och en bättre sökmotor ska göra det lättare för användaren att följa regeringens arbete och politik. Webbplatsen är utformad för att fungera bra för såväl stora skärmar som smarta telefoner.

Sedan april har det funnits en betaversion av webbplatsen som besökare har kunnat lämna synpunkter på. Vi vill tacka så mycket för de synpunkter som hittills har kommit in. De är en viktig hjälp i arbetet med att fortsätta förbättra webbplatsen och göra den så bra som möjligt för våra besökare.

 

Lämna gärna synpunkter på den nya webbplatsen via formuläret.