Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Socialdepartementet

Hälsoresan: Hälsoverktyg förbättrar hälsan och minskar kostnader

Publicerad

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll avrundande vårens "hälsoresa" den 22 juni med ett besök på företaget Proactive i Stockholm.

Annika Strandhäll får hjälp av en man att tappa ut dryck ur en behållare
Socialförsäkringsministern fick själv provsmaka vid besöket på matmarknaden Paradiset. Foto: Regeringskansliet

Proactive är ett företag som grundades år 2009 och arbetar med företagshälsa. Genom att tydliggöra kostnaden för ohälsa och sjukfrånvaro visar Proactive företag hur mycket de kan spara genom förebyggande arbete med hälsa. De har också tagit fram ett verktyg som hjälper medarbetare att själva förbättra sin egen hälsa. 

Besöket gjordes i Paradiset, en matmarknad med fokus på ekologiska, närodlade och tillsatsfria livsmedel. Grundaren av både Proactive och Paradiset berättade om hur man kan hjälpa medarbetare att själva förbättra sin egen hälsa och om hur maten påverkar prestationen både på företagen och i hemmen.

– Det var väldigt intressant att höra hur Proactive arbetar med att synliggöra ohälsans kostnader för företag och hur man kan engagera medarbetare genom nya digitala verktyg. Besöket i Paradiset var även det givande. Maten smakar verkligen så mycket bättre när man vet att den är hållbar ur alla perspektiv, säger Annika Strandhäll.

Hälsoresornas syfte

Under våren 2015 besöker socialförsäkringsminister Annika Strandhäll ett antal orter i Sverige för att uppmärksamma den snabbt ökande ohälsan och ta del av goda exempel för ett friskare arbetsliv.

Resan sträcker sig över tio besök från Luleå i norr till Malmö i söder. Besöken innehåller möten med lokala försäkringskassekontor och med projekt som arbetar med att få tillbaka personer från sjukskrivning till arbete och med arbetsplatser som arbetar framgångsrikt med arbetsmiljö.