Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven tog emot Tanzanias president

Publicerad

Statsminister Stefan Löfven tog den 4 juni emot Tanzanias president Jakaya Kikwete i Rosenbad. På dagordningen stod bland annat det bilaterala samarbetet, inklusive biståndet och de växande handelsförbindelserna, samt samarbetet mellan Afrikanska Unionen och EU.

 • Foto på när Stefan Löfven tog emot Tanzanias president Jakaya Kikwete

  Stefan Löfven tog emot Tanzanias president Jakaya Kikwete i Rosenbad.

  Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet

 • Foto på Stefan Löfven och Jakaya Kikwete i Rosenbad

  Stefan Löfven tog emot Tanzanias president Jakaya Kikwete i Rosenbad.

  Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet

 • Foto på deltagarna på mötet i Rosenbad

  På dagordningen för mötet stod bland annat det bilaterala samarbetet, inklusive biståndet och de växande handelsförbindelserna, samt samarbetet mellan Afrikanska Unionen och EU.

  Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet

Statsminister Löfven och president Kikwete fick också möjlighet att diskutera utvecklingen i Sverige och Tanzania, med utblick mot händelserna i Stora Sjö-regionen.

Statsministern stod värd för en mottagning där representanter för svenskt näringsliv, civilsamhälle och myndigheter hade bjudits in för att träffa den tanzaniska delegationen och de stockholmsbaserade afrikanska ambassadörerna. 

President Kikwete är president i Tanzania sedan 2005. Han är för närvarande ordförande i Östafrikanska gemenskapen (EAC) och valdes nyligen till ordförande i FN:s generalsekreterares panel med uppdrag att ta fram förslag för att hantera framtida hälsokriser, med utgångspunkt i lärdomar från ebolakrisen.