Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven tog emot Tunisiens president Essebsi

Publicerad

Torsdagen den 5 november tog statsminister Stefan Löfven emot Tunisiens president Béji Caïd Essebsi Stockholm. De träffades för att stärka den bilaterala relationen mellan Sverige och Tunisien med fokus på utökade handelsmöjligheter och de diskuterade också hur gemensamma utmaningar så som ökade migrationsströmmar kan bemötas.

Tunisiens president Béji Caïd Essebsi och statsminister Stefan Löfven svarar på journalisters frågor vid presskonferens
- Tunisien är det land i Nordafrika där den arabiska våren fört med sig demokrati och landet fortsätter att inspirera med sin positiva utveckling. Att återöppna vår ambassad i Tunis ger möjligheter att på plats bidra till landets demokratiska konsolidering och fördjupa vårt bilaterala samarbete, sa statsminister Stefan Löfven. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

I den tunisiska delegationen deltog även Madame Wided Bouchamaoui som representerar en organisation som är en av årets fyra mottagare av Nobels fredspris.

Vid dagens möte hade statsminister Stefan Löfven tillfälle att meddela President Essebsi att Sverige kommer att återöppna sin ambassad i Tunis.

Det är 52 år sedan det senaste tunisiska statsbesöket till Sverige.