Statsministerns möte med Ukrainas president

I samband med Europeiska rådet i Bryssel i dag träffade statsminister Stefan Löfven Ukrainas president Petro Porosjenko. Mötet var en uppföljning av Stefan Löfvens besök i Kiev mars i år.

Stefan Löfven och Petro Porosjenko
Statsminister Stefan Löfven välkomnar Ukrainas president Petro Porosjenko till ett bilalteralt möte på den svenska representationen i Bryssel, 17 december. Foto: Anna Lund, Sveriges ständiga representation till EU

Samtalet handlade om utvecklingen av Ukrainas relation med EU och den reformprocess i flera samhällssektorer och som Sverige stödjer. Två viktiga reformområden är energieffektivisering och antikorruption.

President Porosjenko redogjorde för situationen i östra Ukraina och uttryckte uppskattning för Sveriges humanitära och tekniska bistånd.

Regeringen ser fram emot att handelsdelen av Associeringsavtalet mellan EU och Ukraina träder i kraft första januari 2016.

President Porosjenko underströk att relationen med Sverige är viktig och uppmärksammade Sveriges roll i att både lägga grunden till och driva det Östliga partnerskapet med EU framåt.

Producerat av EU-representationen

Kontakt

Sveriges ständiga representation till Europeiska unionen
Telefon +32 2 289 56 11
Besöksadress Square de Meeûs 30, 1000 Bryssel, Belgien
e-post till Sveriges ständiga representation till Europeiska unionen