Isabella Lövin har entledigats, Miljö- och klimatminister samt vice statsminister

-

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

-

Biståndsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Utrikesdepartementet

Nu inleder regeringen arbetet med att genomföra de Globala målen

Publicerad

"Ska vi lyckas förändra världen måste alla vara med", sade biståndsminister Isabella Lövin när arbetet med att genomföra de 17 globala målen inleddes den 18 januari.

Vid ett seminarium som ägde rum i Folket Hus i Stockholm samlade regeringen aktörer som är viktiga för att genomföra FN:s nya agenda för hållbar utveckling. Bland deltagarna fanns kronprinsessan Victoria, som har utsetts till en av sexton internationella ambassadörer för de globala målen av FN:s generalsekreteraren Ban Ki-moon. Flera ministrar, med statsminister Stefan Lövén i spetsen medverkade också tillsammans med representanter för kommuner, landsting, länsstyrelser, forskare, näringsliv och det civila samhället.