Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Botswanas försvarsminister besökte Sverige

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist tog den 4 februari emot försvarsministern i Botswana Shaw Kgathi under en ceremoni på Karlbergs slott i Stockholm.

Peter Hultqvist och Botswanas försvarsminister Shaw Kgathi inspekterar hedersvakten på Karlberg
Peter Hultqvist och Botswanas försvarsminister Shaw Kgathi inspekterar hedersvakten på Karlberg. Foto: Dennis Abrahamsson/Regeringskansliet

Botswanas försvarsminister som också är justitie- och säkerhetsminister, är inbjuden på ett officiellt besök av försvarsminister Peter Hultqvist den 3-6 februari 2016. På Karlbergs slott diskuterade ministrarna bland annat det säkerhetspolitiska läget i Europa och södra Afrika.

- Sverige och Botswana har haft breda och varma relationer sedan decennier tillbaka. Våra länder är likasinnade på många områden. Botswana är pådrivande inom FN kring frågor som rör mänskliga rättigheter, är en aktiv medlem i Internationella brottsmålsdomstolen (ICC) och agerar på ett positivt sätt i regionen. Jag hoppas vi som ett resultat av besöket kan utöka våra relationer med Botswana även på försvarsområdet, säger Peter Hultqvist.