Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven i överläggningar med Indiens premiärminister Narendra Modi

Publicerad

I dag öppnades den stora industrimässan Make In India i Mumbai av premiärminister Narendra Modi. Statsminister Stefan Löfven var inbjuden för att inviga den svenska paviljongen på mässan och utveckla de svensk-indiska relationerna.

Stefan Löfven och Indiens premiärminister Narendra Modi.
Statsminister Stefan Löfven invigde den stora industrimässan Make In India i Mumbai tillsammans med premiärminister Narendra Modi. Foto: Rajanish Kakade/AP

I dag öppnades den stora industrimässan Make In India i Mumbai av premiärminister Narendra Modi. Statsminister Stefan Löfven var inbjuden tillsammans med en Svensk företagsdelegation för att inviga den svenska paviljongen på mässan och utveckla de svensk-indiska relationerna. Under dagen hade statsminister Stefan Löfven och premiärminister Narendra Modi bilaterala överläggningar vilka resulterade i att Sverige och Indien förstärker och fördjupar det bilaterala samarbetet inom en rad områden.

- Sverige och Indien har mycket goda relationer och svenska företag har funnits länge på den indiska marknaden. Regeringen arbetar hårt för att fler svenska företag ska ta steget in på viktiga exportmarknader och Indien är snart världens största land och en viktig marknad för Svenska företag, säger Stefan Löfven.

Under överläggningarna diskuterades utvecklat samarbete inom områden som innovation, smart tillverkning, IT-säkerhet och försvarsmateriel samt barns och kvinnors rättigheter. I den svenska delegationen ingår representanter från regeringen, myndigheter och 19 svenska företag. Besöket i Mumbai är en del av den svenska regeringens satsning på svensk export för att stärka den svenska konkurranskraften och skapa fler jobb.

- I en allt tuffare global konkurrens måste vi göra rätt prioriteringar hemma i Sverige med investeringar i infrastruktur, utbildning och bostäder men vi måste också göra rätt saker utomlands och visa framfötterna så att vi kan dra nytta av all kompetens som finns i våra svenska företag.

Gemensamt uttalande av statsminister Stefan Löfven och premiärminister Narenda Modi