Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Peter Hultqvist tog emot Tjeckiens försvarsminister

Publicerad

Tjeckiens försvarsminister Martin Stropnický besöker Sverige den 6-8 april. Under ett möte på Karlbergs slott den 7 april diskuterade försvarsminister Peter Hultqvist och Martin Stropnický bland annat fördjupat samarbete mellan länderna.

Försvarsminister Peter Hultqvist i samtal med sin tjeckiske kollega Martin Stropnický
Försvarsminister Peter Hultqvist tog emot sin tjeckiske kollega Martin Stropnický på Karlberg. Foto: Marcus Björkman/Regeringskansliet

Det är första gången den tjeckiske försvarsministern besöker Sverige. Peter Hultqvist besökte Tjeckien för drygt ett år sedan och bjöd då tillbaka Martin Stropnický till ett officiellt svarsbesök till Sverige.

Ministrarna träffades på Karlbergs slott i Stockholm och samtalade om den säkerhetspolitiska situationen i Europa och diskuterade omstruktureringen av Sveriges och Tjeckiens försvarsmakter och gemensamma frågor rörande deltagande i internationella insatser.

Under besöket i Sverige kommer också en tjeckisk delegation även att göra ett försvarsindustribesök vid Saab i Linköping. Tjeckien hyr sedan 2004 14 stycken JAS Gripen-plan.

Högupplösta bilder finns på Flickr