Innehållet publicerades under perioden

-

Maliveteraner fick medalj

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist deltog i en ceremoni på K3 i Karlsborg den 17 juni för att tilldela medaljer till de svenska soldater som arbetat i Mali inom FN-uppdraget Minusma under ett halvårs tid (Mali 03).

 • Försvarsminister Peter Hultqvist talade under medaljceremonin på Karlsborg

  Försvarsminister Peter Hultqvist talade under medaljceremonin på Karlsborg.

  Foto: Marinette Nyh Radebo/Regeringskansliet

 • Medaljer

  Medaljerna.

  Foto: Marinette Nyh Radebo/Regeringskansliet

 • Överbefälhavare Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist under medaljeringen

  Överbefälhavare Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist under medaljeringen.

  Foto: Marinette Nyh Radebo/Regeringskansliet

I ett och ett halvt års tid, från Mali 01 till Mali 03, har K 3 i Karlsborg ansvarat för att sätta upp det svenska styrkebidraget till Förenta nationernas stabiliseringsinsats i Mali (Minusma). Det svenska förbandet i Mali utgörs av ett underrättelseförband och en nationell stödenhet och uppgår till ungefär 250 personer. Huvuddelen av styrkan är placerad på Camp Nobel i utkanten av Timbuktu.

Mali 03:s uppdrag under det halvår styrkan har varit på plats har varit att bidra med underrättelser samt att förbättra säkerheten så att landets regering kan återfå kontrollen i hela landet, och på sikt till att understödja långsiktigt hållbara lösningar på krisen i Mali.

P 7 i Revingehed tar nu över den stafettpinnen och ansvarar för att bemanna den svenska kontingenten under det närmaste året.