Innehållet publicerades under perioden

-

Ann Lindes toppdiplomater för ökad export

EU- och handelsminister Ann Linde träffade igår de svenska topp 26 ambassadörerna för svensk export. Det är 26 länder som strategiskt blivit utvalda för att öka svensk export till sitt respektive land och därmed generera arbetstillfällen till Sverige.

Gruppbild på 26 ambassadörer och EU- och handelsministern
EU- och handelsminister Ann Linde tillsammans med ambassadörer i de 26 länder som valts ut för att öka den svenska exporten. Foto: Regeringskansliet

- Inom regeringens exportstrategi har vi valt ut 26 länder som ska satsa extra mycket på att öka den svenska exporten i sitt land. Det är viktigt för att även skapa jobb hemma i Sverige. Jag och många av mina ministerkollegor planerar att besöka några av de utvalda länderna under hösten, säger Ann Linde.