Alice Bah Kuhnke har entledigats, kultur- och demokratiminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Kulturdepartementet

Alice Bah Kuhnke med på temadag om demokrati och kultur

Publicerad

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke deltog på temadagen Jämlik scen, som arrangerades av kulturorganisationen ShareMusic & Performing Arts torsdagen den 1 september 2016.

 • Alice Bah Kuhnke och Sanaka Samarasinha

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och Sanaka Samarasinha, chef för FN-kontoren i Vitryssland

  Foto: Åsa Rosén/ShareMusic & Performing Arts

 • Foto: Åsa Rosén/ShareMusic & Performing Arts

 • Alice Bah Kuhnke och Sophia Alexandersson

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke tillsammans med Sophia Alexandersson, verksamhetschef och konstnärlig ledare för ShareMusic & Performing Arts.

  Foto: Åsa Rosén/ShareMusic & Performing Arts

 Frågan för dagen var hur en jämlik scen ska kunna bli verklighet, utifrån olika erfarenheter, bakgrund och funktionsvariationer.

Kultur- och demokratiministern höll ett anförande där hon lyfte upp vikten av att alla människor ska kunna nyttja sina rättigheter genom att både utföra och ta del av kultur.

- Regeringen har beslutat att mänskliga rättigheter ska stärkas. Det gäller alla politikområden och jag behöver få hjälp med de prioriteringar vi behöver göra. Där spelar Share Music och andra organisationer som står bakom den här dagen en stor roll, sa Alice Bah Kuhnke.

Efter anförandet deltog kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke även i ett samtal på scenen med Sanaka Samarasinha, chef för FN-kontoren i Vitryssland.

Några av frågorna som diskuterades var på vilket sätt kulturen kan bidra till de globala utvecklingsmålen och hur ett inkluderande samhälle ska vara.

ShareMusic & Performing Arts

ShareMusic & Performing Arts är en kulturorganisation med visionen att alla människor ska ha möjlighet att uttrycka sig konstnärligt, i en värld där olikheter ses som värdefulla.