Åsa Regnér har entledigats
Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-

Äldreomsorgen ska sätta individens behov i centrum

- Vår äldreomsorg ska sätta individens behov i centrum. Då behöver det finnas tillräckligt med resurser och personal som ges förutsättningar att göra det viktiga jobbet. Det sa äldreminister Åsa Regnér när hon den 14 oktober mötte 1300 chefer och undersköterskor från äldreomsorgen i samband med Äldreomsorgsdagarna på Älvsjömässan.

Åsa Regnér i talarstolen. I bakgrunden ser man henne i bild på scenens fond.
-Regeringen investerar nu 2 miljarder om året i mer personal i äldreomsorgen, berättade äldreminister Åsa Regnér för 1300 medarbetare från äldreomsorgen. Foto: Catharina Piazzola/Regeringskansliet

- I mina möten med äldre kvinnor och män som får äldreomsorg lyfter de nästan alltid personalen. "Personalen är fantastisk", säger de. Sen lägger de ofta till: "Men de får slita för hårt", sa Åsa Regnér.

Två miljarder om året till fler medarbetare i äldreomsorgen

Äldreomsorgsdagarna 2016 arrangerades den 13 till 14 oktober 2016. Konferensen var den 15 i ordningen och är en av Sveriges största konferenser för personal som arbetar inom äldreomsorg. Årets tema var Hälsan och själen.

- Allt för länge har skattesänkningar fått gå före investeringar i välfärden. Därför investerar regeringen nu 2 miljarder om året i mer personal i äldreomsorgen. Därför förstärker vi nu kommunsektorn med de 10 välfärdsmiljarderna. Så kan vi utveckla äldreomsorgen och den svenska modellen, sa Åsa Regnér.