Innehållet publicerades under perioden

-

Malis försvarsminister besökte Sverige

Publicerad

Med hedersvakt på Karlberg tog försvarsminister Peter Hultqvist emot Malis försvarsminister Abdoulaye Idrissa Maiga den 24 oktober. Under vistelsen i Sverige besökte den maliske ministern också överbefälhavare Micael Bydén och SWEDINT på Livgardet utanför Stockholm där stabsutbildning för internationella insatser genomförs.

Försvarsminister Peter Hultqvist och Malis försvarsminister Abdoulaye Idrissa Maiga inspekterar hedersvakten på Karlberg
Försvarsminister Peter Hultqvist och Malis försvarsminister Abdoulaye Idrissa Maiga inspekterar hedersvakten på Karlberg. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Försvarsminister Peter Hultqvist och hans kollega Abdoulaye Idrissa Maiga diskuterade under mötet på Karlberg bland annat den aktuella politiska situationen i Mali och Västafrika och det militära stöd som Sverige bidrar med genom FN och EU.

Sverige har cirka 260 utsända soldater och civila i två insatser i Mali. Sedan våren 2013 finns svenska stabsofficerare och Sverige bidrar också med ett underrättelseförband till FN:s stabiliseringsinsats i Mali, Minusma. Stödet syftar till återupprättandet av den Maliska statens kontroll av det egna territoriet och skydd för mänskliga rättigheter och stöd till humanitärt bistånd.

Sverige deltar också i EU-insatsen EUTM Mali som bistår med rådgivning, stöd och utbildning till Malis försvarsledning och den maliska försvarsmakten.

Högupplösta bilder finns på Flickr