Ann Linde talade på Europafackens möte i Bryssel

EU- och handelsminister Ann Linde medverkade idag vid till Europafackens styrelsemöte i Bryssel. Temat för mötet var EU:s framtid. Fackliga ledare från omkring 89 förbund från alla europeiska länder deltog samt EU-kommissionens ordförande, Jean-Claude Juncker.

Ann Linde
EU- och handelsminister Ann Linde deltog i en panel vid Europafackens möte i Bryssel 7 november. Hon intervjuades i samband med detta av svenska journalister, bland av Sveriges radio. Foto: EU-representationen

Ann Linde deltog bland annat i ett panelsamtal och diskuterade behovet av social trygghet och Global Deal för att säkerställa jobb och tillväxt.

- Det är kul att ha blivit inbjuden till Europafacken för att diskutera EU:s framtid. Jag underströk att trygghet och utveckling går hand i hand, säger EU- och handelsminister Ann Linde.