Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Ekström besökte Tullinge gymnasium

Publicerad

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte förra veckan Tullinge gymnasiet i Botkyrka kommun. Ministern togs emot av rektor Lennart Gudmark och utbildningsnämndens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz.

Anna Ekström pratar med elever i ett klassrum.
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström med elever i SA15B. Foto: Helena Paues/Regeringskansliet

Besöket inleddes hos skolans språkintroduktionsprogram. Elever fick där chansen att berätta för ministern om sina studier i svenska språket. De fick också ställa frågor till ministern.

Tullinge gymnasium kommer att uppmärksamma arbetet i FN. När Anna Ekström besökte klass SA15B pågick det intensiva förberedelser för att bland annat spela upp hur det går till i FN:s generalförsamling. Det sista stoppet för besöket var på vård- och omsorgsprogrammet och vård- och omsorgscolleget där ministern och eleverna bland annat diskuterade högskolebehörighet.

– Det var ett intressant och givande besök på Tullinge gymnasium. Det var särskilt roligt att högskolebehörighet var så naturligt för dem eftersom jag tycker att en högre utbildning är viktig för ungdomar, säger Anna Ekström.