Innehållet publicerades under perioden

-
Artikel från Statsrådsberedningen

Statsministern träffade Österrikes förbundskansler och talade inför Världsfacket

Publicerad

Statsminister Stefan Löfven var i Wien på tisdagen för att träffa den österrikiske förbundskanslern Christian Kern. På dagordningen stod goda arbetsvillkor i EU, frågor om EU:s framtid, ett nytt europeiskt asylsystem och säkerhetspolitiska frågor.

Statsminister Stefan Löfven sitter tillsammans med Christian Kern.
Statsminister Stefan Löfven och den österrikiske förbundskanslern Christian Kern. Foto: Regeringskansliet

Goda arbetsvillkor var också temat när statsministern talade på den kongress som Världsfacket – International Trade Union Confederation (ITUC), höll i Wien i samband med sitt 10-årsfirande. I sitt tal lyfte statsministern vikten av goda arbetsvillkor och social dialog globalt, och han talade om initiativet Global Deal som han lanserade tillsammans med OECD och ILO tidigare under hösten.

Statsminister Stefan Löfvens tal vid International Trade Union Confederation (ITUC) – kongressen

Tidigare på dagen träffade statsministern också det internationella atomenergiorganet, IAEA, för samtal med generaldirektör Yukiya Amano om bland annat överenskommelsen med Iran om det kärntekniska programmet. IAEA arbetar med nukleär icke-spridning, och för att förbättra nukleär säkerhet kring och i anläggningar, ett arbete som Sverige aktivt stöder.