Innehållet publicerades under perioden

-

Socialt entreprenörskap på samordnings- och energiministerns agenda

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan gjorde den 27 januari ett besök på stiftelsen Norrsken Foundation i Stockholm som arbetar för socialt entreprenörskap med fokus på digital teknik.

  • Ibrahim Baylan

    Under besöket på Norrsken Foundation träffade Ibrahim Baylan stiftelsens medarbetare.

    Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • Ibrahim Baylan

    Ibrahim Baylan fick också ta del av stiftelsens konkreta arbete i hur man tar fram och utvecklar appar för mobiltelefoner.

    Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

– Digitalisering är i dag en av våra starkaste krafter för samhällsförändring. Syftet med besöket på stiftelsen var att lära mig mer om hur det går att använda digitalisering och ny teknik för att bryta segregationen, säger Ibrahim Baylan.

Under besöket på Norrsken Foundation träffade han stiftelsens medarbetare som bland annat skapar digitala plattformar som förbättrar etablering och integration genom att sammanföra nyanlända med svenska företag.

– Att bryta segregationen är en av Sveriges stora utmaningar. Ska vi lyckas behöver hela samhället bidra samtidigt som vi ska utnyttja ny kunskap och nya verktyg. Norrsken Foundation gör ett spännande arbete med att lösa samhällsproblem med digital teknik, säger Ibrahim Baylan.

Samordningsministern fick också möjlighet att ta del av stiftelsens konkreta arbete i hur man tar fram och utvecklar appar för mobiltelefoner.

– En grundsten i den svenska modellen är ett samhälle som håller ihop. Regeringen har från dag ett prioriterat arbetet för minskad segregation genom kraftfulla investeringar i jobb, utbildning och brottsbekämpning, säger Ibrahim Baylan.