Estlands försvarsminister besökte Stockholm

Den estniske försvarsministern Margus Tsahkna besökte Stockholm den 14 februari. Försvarsminister Peter Hultqvist tog emot på Karlbergs slott och de bägge ministrarna samtalade bland annat om den säkerhetspolitiska situationen i Östersjön och bilateralt samarbete på försvarsområdet.

Estlands försvarsminister Margus Tsahkna och försvarsminister Peter Hultqvist
Estlands försvarsminister Margus Tsahkna och försvarsminister Peter Hultqvist på Karlbergs slott. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Det var Margus Tsahkna första besök i Sverige som försvarsminister. Tsahkna togs emot på Karlbergs slott i Stockholm och därefter diskuterades aktuella försvars- och säkerhetspolitiska frågor, bland annat den nya säkerhetspolitiska situationen i Östersjöregionen och bilateralt samarbete.

Efter mötet mellan försvarsministrarna genomfördes också ett seminarium på Försvarshögskolan "Defence cooperation in the Baltic Sea Region – a Swedish and a Estonian perspective".

Högupplösta bilder finns på Flickr