Innehållet publicerades under perioden

-

EU:s framtida energipolitik i fokus

Publicerad

På rådsmöte i Bryssel 27 februari diskuterade energiministrarna omställningen av EU:s energisektor till ren energi. Diskussionerna fördes mot bakgrund av kommissionens lagförslag om energieffektivisering, förnybar energi och EU:s elmarknad.

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan på rådsmöte i Bryssel 27 februari
- Det pågår ett fantastiskt arbete inom EU mot renare energi, sade energiminister Ibrahim Baylan i samband med rådsmötet om energi i Bryssel 27 februari. Foto: Europeiska unionens råd

Energiministrarna diskuterade kommissionens förslag "Ren energi för alla i Europa". Det är ett omfattande lagförslag som bland annat rör energieffektivisering och förnybar energi, inklusive bioenergi. Det handlar också om hur EU:s framtida gemensamma elmarknad ska se ut. Sverige välkomnar att det tas konkreta steg mot att genomföra EU:s energiunion, inte minst mot bakgrund av ambitionen i klimatavtalet från Paris.

- Det pågår ett fantastiskt arbete inom EU mot renare energi, energieffektivisering och billigare energi, sade energiminister Ibrahim Baylan i samband med mötet.

Ministrarna fick också ta del av kommissionens andra meddelande om tillståndet i Energiunionen. Meddelandet innehåller en bedömning av hur det går med genomförandet av energiunionen och de framsteg som görs.

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan representerade Sverige och intervjuades av TT före mötet.

Kontakt

Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen
Sveriges representation i Bryssel
Telefon +32 2 289 56 11
Fax +32 2 289 56 00
Besöksadress Square de Meeûs 30, 1000 Brussels
e-post till Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen

Maltesiska EU-ordförandeskapet

Mer om arbetet i EU:s råd för transport, telekommunikation och energi (TTE)