Statsministern besökte Slovenien

Statsminister Stefan Löfven besökte Ljubljana, Slovenien, den 26-27 mars och togs bland annat emot av premiärminister Miro Cerar och president Borut Pahor.

Sloveniens premiärminister Miro Cerar och statsminister Stefan Löfven.
Sloveniens premiärminister Miro Cerar och statsminister Stefan Löfven i Ljubljana. Här träffade de bland annat en slovensk skolklass och stannade för att prata med några av eleverna. Foto: Victor Svedberg/ Regeringskansliet

Regeringscheferna talade vid överläggningarna bland annat om EU-samarbetets framtid efter 60-årsfirandet av Romfördraget, migration, tillväxtfrågor samt utvecklingen på västra Balkan. Statsministern informerade även om toppmötet för rättvisa jobb och tillväxt som han tillsammans med kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker står värd för i Göteborg den 17 november.