Isabella Lövin har entledigats, miljö- och klimatminister samt vice statsminister

-

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

-

Biståndsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Världens mest utsatta i fokus vid lanseringen av ”Human Development Report”

Publicerad

Den 21 mars 2017 lanserades UNDP:s årliga rapport, denna gång med titeln "Human Development Report 2016 - Human Development for Everyone", i Stockholm. Statsminister Stefan Löfven, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin, chefen för FN:s utvecklingsprogram UNDP Helen Clark samt rapportens huvudförfattare Selim Jahan deltog vid lanseringsseminariet som hölls på Norra Latin i Stockholm.

  • undp 2

    Statsminister Stefan Löfven, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin, chefen för FN:s utvecklingsprogram UNDP Helen Clark samt rapportens huvudförfattare Selim Jahan på lanseringsseminariet på Norra Latin i Stockholm.

    Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  • Statsminister Stefan Löfven vid lanseringen av "Human Development Report 2016 - Human Development for Everyone".

    Statsminister Stefan Löfven vid lanseringen av "Human Development Report 2016 - Human Development for Everyone".

    Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

De stora utvecklingsframgångarna som skett i världen sedan 1990 har inte gynnat de mest utsatta. Risken är stor att gapet kommer att öka om inte frågor om systematisk diskriminering, möjligheter att delta politiskt och bli lyssnad på, jämställdhet samt fattigdom hanteras.

Fortfarande lever en tredjedel av världens befolkning under svåra omständigheter. Kvinnor, minoriteter, ursprungsbefolkningar, personer med funktionsnedsättningar, flyktingar och HBTQ-personer har inte lyfts i samma takt som andra. Bland dem finns det fler som lever i extrem fattigdom än i andra grupper.

– Klyftorna i världen minskar inte i samma takt och det är oroande. Sociala och kulturella faktorer är stora hinder som måste angripas tillsammans med politiska och ekonomiska insatser för att förändra situationen så att ingen lämnas utanför, säger Isabella Lövin.

Över 300 miljoner människor, varav en tredjedel är barn, lever i relativ fattigdom i den rika världen.

– Det gemensamma arbetssättet för det globala samhället måste vara att inte lämna någon utanför, säger statsminister Stefan Löfven.

Kontakt

Katarina Hellström
Politiskt sakkunnig hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin
Telefon 08-405 10 00
Mobil 070-542 14 28
e-post till Katarina Hellström