Isabella Lövin vinner Havspris

Isabella Lövin har tilldelats Håll Sverige Rents nya pris som Årets Havsvän. Vice statsministern, tillika klimat- och biståndsminister, vann priset för sitt engagemang för haven.

Isabella Lövin vid vattnet.
-Det är en ära att bli utnämnd till Årets Havsvän i hård konkurrens, sa Isabella Lövin efter prisutdelningen. Foto: Beatrice Tigerhielm/Regeringskansliet

Hederstiteln Årets Havsvän tilldelas en person, ett företag eller en organisation som genom handling och nytänkande bidragit till ökad förståelse, insikt eller kunskap för ett renare hav, fritt från plast. Lövin vann priset med motiveringen:
"För initiativet till och arbetet kring ett av Sveriges största enskilda FN-engagemang någonsin: FN:s havskonferens, The Ocean Conference, i New York 5-9 juni, 2017."


-Det är en ära att bli utnämnd till Årets Havsvän i hård konkurrens, säger Lövin efter prisutdelningen.
Hon menar också att nätverket spelar en viktig roll för havens framtid.
-Håll Havet Rent, som samlar organisationer och företag, är ett mycket bra initiativ. Vi kan nu kraftsamla tillsammans för att rädda haven, säger Lövin som hoppas på ett stort engagemang inför Havskonferensen i juni.


Årets Havsvän är ett nytt pris som instiftats i samband med lanseringen av Håll Sverige Rents nya nätverk, Håll Havet Rent. Nätverket vänder sig till organisationer och företag som arbetar för att skapa ett långsiktigt engagemang för rena hav och minskad nedskräpning.