Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Indonesiens försvarsminister besökte Sverige

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist träffade den 8 maj sin indonesiska kollega Ryamizard Ryacudu på Karlbergs slott. Efter ceremoniella hedersbetygelser diskuterades bland annat den säkerhetspolitiska utvecklingen i norra Europa och Sydostasien samt försvarsmaterielrelaterade frågor.

Peter Hultqvist med sin indonesiska kollega Ryamizard Ryacudu utanför Karlbergs slott.
Peter Hultqvist med sin indonesiska kollega Ryamizard Ryacudu utanför Karlbergs slott. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Det indonesiska försvarsministerbesöket är ett officiellt svarsbesök efter det att försvarsminister Hultqvist besökte Indonesien i december 2016. Under besöket träffar försvarsminister Ryamizard Ryacudu även representanter för Försvarsmakten och  den indonesiska delegationen ska även göra ett besök tillsammans med representanter för svensk försvarsindustri på Saab i Linköping.

I den indonesiska delegationen ingår industrirepresentanter som genomför ett rundabordssamtal med svenska försvarsindustrirepresentanter i syfte att diskutera potentiella samarbetsmöjligheter. Sverige och Indonesien ingick ett övergripande samförståndsavtal i december 2016 i Jakarta.