Bangladeshs premiärminister på besök i Sverige

Den 15-16 juni besökte Bangladesh premiärminister Sheikh Hasina Sverige under det första officiella besöket på regeringschefsnivå mellan länderna. Statsminister Stefan Löfven tog emot i Rosenbad för bilaterala överläggningar om bland annat Global Deal, bredare samarbete mellan länderna och mänskliga rättigheter.

Stefan Löfven och Sheikh Hasina
Statsminister Stefan Löfven emot Bangladeshs premiärminister Sheikh Hasina. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Premiärminister Sheikh Hasina har även haft samtal med ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin samt justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Hon hade även samtal med vice talman Tobias Billström i Riksdagen och deltog i ett företagsseminarium med både svenska och bangladeshiska företag och svenska fackföreningar.

Gemensamt uttalande från Sverige och Bangladesh om besöket