Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Botswanas försvarsminister besökte Sverige

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist tog den 8 juni emot Botswanas försvarsminister Shaw Kgathi på Karlbergs slott i Stockholm. Regeringen i Botswana har visat intresse att anskaffa JAS 39 Gripen.

Peter Hultqvist tog emot Botswanas försvarsminister Shaw Kgathi på Karlbergs slott
Peter Hultqvist tog emot Botswanas försvarsminister Shaw Kgathi på Karlbergs slott. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Botswanas försvarsminister som också är justitie- och säkerhetsminister, är inbjuden till Sverige av försvarsminister Peter Hultqvist den 8-10 juni 2017. På Karlbergs slott, där också representanter från Försvarets Materielverk medverkade, diskuterade ministrarna bland annat Botswanas intresse för JAS 39 Gripen och fick information av Försvarets materielverk samt av Botswanas delegation om processen i pågående förhandlingar om Gripen.

Shaw Kgathis program i Sverige inkluderar också ett besök på flygflottiljen F 21 i Luleå. Försvarsminister Peter Hultqvist besökte Botswana den 30 september ifjol i samband med Botswanas 50-års jubileum.