Peter Hultqvist tog emot Brasiliens försvarsminister

Försvarsminister Peter Hultqvist tog emot Brasiliens försvarsminister Raul Jungmann under en ceremoni på Karlbergs slott den 13 juni. Den brasilianske försvarsministern är på ett flerdagarsbesök i Sverige som också inkluderar besök i Uppsala och Linköping.

Försvarsministrarna Jungmann och Hultqvist under mötet på Karlberg
Försvarsministrarna Jungmann och Hultqvist under mötet på Karlberg. Foto: Ninni Andersson / Regeringskansliet

Raul Jungmann bjöds in till Sverige av försvarsminister Peter Hultqvist för att bland annat diskutera vårt mellanstatliga utbyte på försvarsområdet, utvecklingen av den försvars- och säkerhetspolitiska situationen i Europa och Latinamerika och deltagande i internationella insatser.

Sverige och Brasilien har sedan 2009 ett strategiskt partnerskap inom flera politikområden. Inom försvarsområdet fördjupades samarbetet i samband med att Brasilien valde att köpa JAS 39 Gripen till sitt flygvapen. I samband med vistelsen i Sverige kommer den brasilianske försvarsministern också att träffa representanter för Saab i Linköping.

Högupplösta bilder finns på Flickr