Försvarsministern träffade ungdomar från de frivilliga försvarsorganisationerna

Försvarsminister Peter Hultqvist besökte ungdomsfestivalen We are Sthlm den 16 augusti. Representanter från Sjövärnskåren, Försvarsutbildarna och Lottakåren berättade om sin verksamhet.

Försvarsministern på gruppbild tillsammans med undgomar från frivilligorganisationerna
Försvarsminister Peter Hultqvist var på plats i Kungsträdgården och pratade med ungdomar från frivilliga försvarsorganisationer. Foto: Marinette Nyh Radebo / Regeringskansliet

We are Sthlm är Europas största ungdomsfestival för alla mellan 13-19 år och hålls i Kungsträdgården i Stockholm. Försvarsutbildarna håller samman de frivilliga försvarsorganisationernas deltagande och erbjuder olika aktiviteter under veckan.

De frivilliga försvarsorganisationerna spelar en viktig roll med att bidra till totalförsvarets förankring i det svenska samhället och att bidra till kunskap och förståelse för samhällets och totalförsvarets behov vid kriser och krig.

Regeringen har vid flera tillfällen uttryckt betydelsen de frivilliga försvarsorganisationernas och deras möjlighet att bidra till totalförsvaret och till samhällets krisberedskap genom att sprida kunskap om totalförsvaret och att engagera människor för försvarets verksamhet.

De frivilliga försvarsorganisationernas betydelse är viktig för det militära försvaret. I den överenskommelse om försvaret som presenterades av regeringen tillsammans med Moderaterna och Centerpartiet den 16 augusti tillförs ytterligare pengar för uppdragsverksamhet inom det militära och det civila försvaret.