Innehållet publicerades under perioden

-

Peter Hultqvist besökte den ungerske försvarsministern

Publicerad

Den ungerske försvarsministern István Simicskó tog 26 september emot försvarsminister Peter Hultqvist i Budapest. Ministrarna talade om det militärstrategiska läget i Östersjöområdet och i östra Europa, liksom det pågående samarbetet rörande JAS 39 Gripen.

Peter Hultqvist och den ungerske försvarsministern István Simicskó
Peter Hultqvist och den ungerske försvarsministern István Simicskó i Budapest. Foto: Ministry of Defence of Hungary

Under mötet i den ungerska huvudstaden berättade försvarsminister Peter Hultqvist om den svenska bedömningen av det försämrade säkerhetspolitiska läget i närområdet. I och med det senaste Försvarsbeslutet har Sverige ökat sitt fokus mot det nationella försvaret samt närområdet.

Ministrarna diskuterade också försvarsmaterielsamarbete mellan länderna. Ungern leasar 14 JAS 39 Gripen-plan av Sverige och Peter Hultqvist besökte även den ungerska flygbasen Kecskemét där Gripen-planen är baserade.